Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR MINISTARKI

Direktori: Radnici se ne vide dobro kad se leti helikopterom!

Autor: blic.rs | 01.10.2014 - 21:16:00h | Komentara: 3

U preduzećima “Planum” i “Putevi Užice” tvrde da gradilište na Koridoru 11 nije napušteno, kako je to zaključila ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović, koja je prekjuče helikopterom nadletala deonice ovog putnog pravca u izgradnji, najavila je i mogućnost da Vlada povuče garancije za kredite ovim firmama.

Ipak se radi: Gradilište na deonici Ub - Lajkovac

Ipak se radi: Gradilište na deonici Ub - Lajkovac | Foto: Emil Čonkić

 
Direktor “ Planuma” Ratomir Todorović za “Blic” je ovu konstataciju samo kratko prokomentarisao.
- Visoko je leteo helikopter. Mislim da se nije dobro videlo - rekao je Todorović.

Da je u pitanju slaba vidljivost iz vazduha, zaključio je i tehnički direktor “Puteva Užice” Leko Korićanac. On je u razgovoru za “Blic” rekao da je na terenu svakodnevno oko 180 radnika tog preduzeća i sto radnika “Planuma”.

- Iz helikoptera je teško snimiti situaciju na terenu. Neki radnici su ispod autoputa, neki na njemu, neki radnici su u tunelima - objasnio je Korićanac.

S druge strane, oni priznaju da radovi kasne, ali da će ugovorena deonica biti završena u roku, odnosno do 30. novembra.

- Mi smo uvedeni u posao tek početkom septembra, a vremenske prilike nam nisu išle naruku, pre svega zbog kiše koja je često padala. Jedan dan pada, pa se drugi dan teren suši i tako ukrug. Zbog toga zemljani radovi kasne, ali sve ostalo ide po planu - kaže Todorović.

Tehnički direktor “Puteva Užice” je za “Blic” potvrdio da je na adresu obe firme stiglo poslednje upozorenje iz Ministarstva saobraćaja da će povući garancije za kredit, pred isključenje izvođača iz posla.

- Moram da podsetim da izgradnju ove deonice kreditiramo mi kao izvođači, a država nam novac refundira tek nakon godinu dana - kaže Korićanac.

Objekat se gradi tako što izvođači, u ovom slučaju “Planum” i “Putevi”, ispostavljaju situaciju za izvedene radove koju potpisuje nadzorni organ i ministarstvo. Overen dokument se zatim podnosi banci koja na osnovu toga odobrava kredit. Država novac za koji su se zadužili vraća posle godinu dana, ali oni plaćaju kamatu.

Faktura na 340 miliona

- U ovom momentu imamo fakturisanih 340 miliona dinara i našli smo banku koja je spremna da prihvati situaciju za izvedene radove u zalog za pozajmicu, ali čekamo da ministarka potpiše saglasnost od koje će zavisiti da li će banka odobriti sredstva. To je najvažnije u ovom momentu da bismo mi nastavili da finansiramo gradilište. I to čekamo - kaže Korićanac.
Poslednji komentari
  • Branik Vreme: 01.10.2014 21:58h

    Bojim se da će morati da joj nađu i treće ministarstvo. U ova dva je već dovoljno .......

  • hahaha Vreme: 01.10.2014 22:29h

    a jeste sad

  • Kostadin Vreme: 02.10.2014 06:44h

    To nisu radnici, to su lenštine - lumper proleterijat , obesna sirotinja, koja je nauču da krade u soicijalizmu. Treba ih oterati tamo odakle su došli.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP