Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VEĆ IM NAŠLI ZAMENU

Direktori tri preduzeća iz Kragujevca podneli ostavke

Autor: Tanjug | 26.02.2015 - 16:48:00h | Komentara: 0

Direktori tri gradska preduzeća u Kragujevcu, izabrani na konkursu za vreme bivše vlasti, kao i jedne zdravstvene ustanove, podneli su ostavke na te funkcije, a odbornici gradskog parlamenta sutra će ih, na redovnoj sednici, razrešiti funkcija i imenovati vršioce dužnosti.

Klinički centar Kragujevac

Klinički centar Kragujevac | Foto: Nebojša Raus

Prema navodima iz skupštinskog materijala, ostavke su podneli direktori javno-komunalnih preduzeća "Čistoća" Dejan Raonić, "Vodovod i kanalizacija" Obren Ćetković, "Gradske tržnice" Dušan Župljanić, kao i direktorka Doma zdravlja Branimirka Svilar.

Za razliku od direktora "Vodovoda i kanalizacije" Ćetkovića, koji je je još 18. februara obavestio Skupštinu da ne želi više da obavlja tu funkciju jer je ispunio uslov za odlazak u starosnu penziju, ostali direktori svoje odluke nisu obrazložili.

Tako je direktor "Čistoće" Raonić, juče, bez obrazloženja, obavestio Skupštinu da podnosi ostakvu, što je, dan ranije uradio i direktor "Gradskih tržnica" Župljanić.

Direktorka Doma zdravlja ostavku, takođe bez obrazloženja, podnela je 20. februara.

Gradska vlast je, prema skupštinskom materijalu, već odlučila ko će da ih zameni, pa tako se za prvog čoveka "Vodovda" predlože Nebojša Jakovljević, "Čistoće" Radosav Matić, Gradskih tržnica Nebojša Vidović, a za direktora Doma zdravlja Zoran Todorović, infektolog i menadžer LDP u Kragujevcu.

Odbornici će na sutrašnoj sednici razrešiti i vršioca dužnosti direktora Javno-stambenog preduzeća Kragujevac Dejana Dačovića, jer mu je istekao mandat od šest meseci, i za novog v.d. direktora imenovati Slavoljuba Jelića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP