Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VREĐALA I ZASTRAŠIVALA

Direktorka bolnice u Sokobanji pretila urednici RTS: "Zapamtićeš ti mene!"

Autor: Beta | 05.11.2013 - 14:12:00h | Komentara: 1

Policijska stanica u Sokobanji podnela je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru krivičnu prijavu protiv direktorke Specijalne bolnice Sokobanja Ljiljane Isaković, "zbog postojojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja", prenelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Ljiljana Isaković

Dr Ljiljana Isaković Foto: Ivan Popović

 
 
Isaković se "tereti za postupanje protivno odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja".
NUNS je danas javno osudio postupak Ljiljane Isaković koja je u ponedeljak u telefonskom razgovoru uputila niz uvreda i pretnji novinarki Javnog servisa RTS Dragani Sotirovski.
I Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas pretnje koje je direktorka Ljiljana Isaković uputila urednici Dragani Sotirovski.
U saopštenju UNS-a navodi se izjava Sotirovske koja tvrdi da je juče, nakon što je na RTS-u emitovan prilog o korupciji i nezakonitim radnjama u toj bolnici pod nazivom "Sokobanja pod lupom", direktorka Isaković pozvala telefonom i uz uvrede rekla: "Zapamtićeš ti mene".
Sotirovski je dodala i da je pre objavljivanja priloga na RTS-u trpela pritiske sa različitih strana da se priča ne objavi.
"Istraživanjem sam došla do frapantnih podataka o zloupotrebama. Zvali su me ljudi iz bolnice da me ubede da nemam tu šta da tražim, čak su pokušavali i preko kolega u RTS-u da spreče objavljivanje", kazala je Sotirovski, a prenosi UNS.
Novinarka RTS-a pretnje je prijavila i policiji.
UNS dodaje da je pokušalo da kontaktira bolnicu u Sokobanji ali da im je tamo rečeno da je direktorka "službeno odsutna". Osoba za odnose sa javnošću te bolnice je, međutim, rekla da nikakve pretnje nisu upućene i dodala da je direktorka o tom slučaju dala izjavu policiji.
"UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora", navodi se u saopštenju.
Policija u Sokobanji ranije danas je saopštila da je podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru krivičnu prijavu protiv direktorke Specijalne bolnice "Sokobanja" Ljiljane Isaković zbog sumnje da je odgovorna za zloupotrebu službenog položaja.
Poslednji komentari
  • Miloš Vreme: 05.11.2013 22:27h

    Dakle ta žena je prgava kao pekinezer a jaka kao betonski stub. Nju možete pomeriti samo bagerom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP