Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE NAŠE JUČERAŠNJE PRIČE O B. F. I JEZIVOM MOBINGU U KBC “BEŽANIJSKA KOSA”

Direktorka: Nisam znala, ispitaćemo slučaj!

Autor: D. Ramadani | 10.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 8

Odluka žrtve mobinga B. F. iz KBC “Bežanijska kosa” da ispriča šta je sve morala da trpi na poslu od svoje šefice Dobrile Vekić, načelnice sektora za ekonomsko- finansijske poslove, o čemu je “Alo!” juče pisao, ostavila je menadžment te klinike bez teksta. V.d. direktorka KBC “Bežanijska kosa” dr Marija Zdravković objasnila je za “Alo!” da dosad nije primila prijavu za mobing od radnice B. F.

Spremna za  proces: B. F.  trenutno  na bolovanju

Spremna za proces: B. F. trenutno na bolovanju | Foto: Milorad Milanković

- Prijava do mene još uvek nije stigla. Znam da je B. F. pozlilo u petak, obavestili su me sa prijemnog odeljenja, zadužila sam sestru da stupi u kontakt sa B. F. da proveri kako je. Juče sam proverila sa načelnikom pravne službe da li je bilo pritužbi za mobing, on mi je rekao da mu se niko tim povodom nije obratio. Razgovarala sam sa i sa Dobrilom Vekić juče, ona je plakala i govorila da nisu tačni navodi B. F. Zatražiću da se formira komisija koja će utvrditi sve činjenice u vezi sa slučajem B. F. - kaže ona.


- Na bolovanju sam, čekam da moja prijava za mobing stigne na ruke direktorke. Potpuno sam spremna na ceo taj proces - kaže B. F. U KBC “Bežanijska kosa” juče nismo uspeli da dobijemo odgovore od Dobrile Vekić, jer je nismo našli na poslu. Njena sekretarica rekla da je Vekićeva ranije otišla kući i da se više neće vraćati.

Vraćena odlukom suda

- Dobrila Vekić je na posao vraćena po odluci Apelacionog suda, ima sudsku odluku da se vrati na radno mesto na kojem je bila pre započetog sudskog spora o malverzacijama u vezi sa nabavkom nameštaja za „Bežanijsku kosu".

Ona je tužila bolnicu i dobila je na svim sudovima. Vraćena je silom zakona - kaže direktorka.

Poslednji komentari
  • badza Vreme: 10.12.2014 09:06h

    Kad bi samo znali kakva je ta Dobrila Vekic.Ja bih upotrebio rec da bih vam docarao ali mi onda komentar ne bi objavili.Samo jedan detalj,nista u KBC Bezanijska kosa ne moze da se uradi ili nabavi a da se ne umesa Vekicka.Velika vecina nabavki i usluga ide preko mje.A da bi neko uspeo da udje u KBC mora da kane Vekicki i stvar je gotova.To znam iz iskustva jer je vlasnik jedne Beograske firme gde sam i ja jedno vreme radio morao da podmiti Dobrilu Vekic da bi odrzavao higijenu i prodavao im hemiju.Zato Ta ista Dobrila Vekic ima ogroman Trzni centar,ne prodavnicu nego bas pravi Trzni centar u Borci.A sta mislite odakle to.Novinari mogu da provere a imali bi i materijala da pisu o njoj.Na kraju jos nesto.Ona je dobila otkaz i mislim da je i sudski gonjena zbog malverzacija u KBC ali kako je nase sudstvo korumpirano a ona je izuzetno materijalno situirana nije ni cudo sto su je vratili na posao.

  • nina Vreme: 10.12.2014 09:15h

    ....i naravno, nikom nista! Direktorka nije dobila prijavu od maltretirane radnice, pa nema na osnovu cega da reaguje, a naravno, ne mora bez prijava da zna sta se radi tamo gde je odgovorno lice, sefovica Dobrila se rasplakala, pa ce na kraju ispasti da treba nju zaliti i tako sve u krug. A sigurna sam da referent B.F. nije jedina koju sefovica maltretira, vec da je najgore prosla, a mozda drugi nisu imali snage da to objave. U svakom slucaju, desava se i dalje

  • Mila Vreme: 10.12.2014 11:53h

    Radila sam u racunovodstvu na jednom fakulttu u Beogrdu 30 g. 2002.g. dolazi na mesto sefa sluzb.iz racunovodst. koja je inace iz DS. Za mene postaje nocna mora. Pretnje, umanjenje zarade itd. Zavrsila sam u bolnici S.Sava 2007. posttraumatski stres. Posle toga mi oduzima posao, ukida moje radno mesto, izbacuje iz odeljenja. Ukinuli su mi dva radna mesta. Sutnuli na izmisljeno. A sada hoce da mi ukinu i to trece radn.mes. Tuzila sam za mobing i dobila delimicnu presudu, prazan sto 2012.g. Ne radim nista vec skoro 8 godina.Za nematerijalnu stetu sam odbijena to je na zalbi. Sud je presudio da ja cak sama snosim svoje troskove. I radni spor sam izgubila i to je u Apel.sudu na zalbi. Podnela sam i 2 krivicne prijave - za nasilnicko ponasanje, i to stoji u policiji vise od godinu dana i ako mora da se radi po sluzbenoj duznosti. U sudu za donosenje presude je javna licitacija, ko da vise.

  • radenko Vreme: 10.12.2014 13:03h

    Pa ako je vraćena jer opet treba da radi to što radi.Kako9 to znali ste pre i opet isto radno mesto il još bolje.Nešto ovde ne štima.A ISKRENO VERUJEM DA JE DOTIČNA DOŽIVELA MOBING.DA nisu možda svi u nekoj šemi pa ih provalila pa opet ona kriva.Mislim ima svega.ČUDNO.Gde danas svako svakog cinkari da DIREKTORKA nije znala.

  • nedjo Vreme: 11.12.2014 00:40h

    ispitajte ovo do kraja,svacega tu ima,a tako je u vecini firmi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP