Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI SU PARTIJSKE VEZE PRESUDNE I U SPORTU?

Direktorka sajma poklanja novac članovima SPO!

Autor: Ivan Ninić | 21.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 24

Centar borilačkih sportova „Zvonko Osmajlić“ iz Beograda, koji vode braća Marko i Veselin Osmajlić, istaknuti članovi Srpskog pokreta obnove, u poslednjih pet godina dobio je na ime donacija više od milion dinara iz budžeta „Beogradskog sajma“ d.o.o. zahvaljujući tome što su kadrovi SPO na čelu tog preduzeća, otkriva „Alo!“.

Dobrotvorka: Snežana Miljanić

Dobrotvorka: Snežana Miljanić | Foto: Vladislav Mitić

Kako saznajemo, praksa davanja bespovratnih donacija „Beogradskog sajma“ na račun CBS „Zvonko Osmajlić“ ustanovljena je još dok je na čelu tog preduzeća bio Anđelko Trpković, kadar SPO. U njegovu fotelju decembra 2009. godine sela je Snežana Miljanić, inače prijateljica Dane Drašković, koja je nastavila da novcem javnog preduzeća pomaže sportsku organizaciju Osmajlića. „Alo!“ je imao uvid u odluke koje potvrđuju da još od 2007. godine „Beogradski sajam“ donira novac Osmajlićima, i to od 150.000 do 250.000 dinara svake godine, a ponekad i dva puta godišnje.


Predsednik UO CBS „Zvonko Osmajlić“ Veselin Osmajlić potvrđuje da se ta sportska organizacija, koja okuplja sve borilačke sportove, finansira sredstvima različitih donatora iz javnog i privatnog sektora. On ističe da su do sada održali 14 turnira i da je sav novac potrošen na zakup sale, plakete, medalje, smeštaj, sudije...

- Šta god da kažem, vi ćete reći da je ovde politika umešala prste. Slagao bih vas kada bih rekao da mi poznanstvo sa Miljanićevom ili nekim drugim nije pomoglo prilikom prikupljanja novca. Zahvaljujući tome što se poznajemo, dobili smo novac, ali nismo dobijali pomoć samo od „Beogradskog sajma“.
Tu su i drugi pojedinci, preduzeća i institucije koji su prepoznali sportski značaj naših turnira. Sve je pokriveno fakturama i uplatama preko banke, prema tome, svaki dinar je namenski utrošen - kaže Osmajlić za „Alo!“ i dodaje da organizacija kojom upravlja promoviše Srbiju i džudo na međunarodnom planu i da zato zaslužuje značaj kao Serbia Open?!

Kakav je interes „Beogradskog sajma“ da finansira džudo manifestacije i da li je u tom pogledu bilo urgencija lidera SPO Vuka Draškovića ili njegove supruge Danice, nismo uspeli da saznamo. Iako su nam još 28. juna iz tog preduzeća obećali da će nam direktorka Snežana Miljanić odgovoriti „sledeće nedelje“, to se do danas nije dogodilo.

Takođe, dok je SPO bio u Vladi Srbije, među donatorima su bili i Ministarstvo za dijasporu, Ministarstvo omladine i sporta i Fond za sport.

Veselin  Osmajlić

Veselin Osmajlić | Foto: Marija Janković

Radi u MUP-u, a privatno prikuplja donacije!?


Kao zastupnik Sportskog centra borilačkih sportova „Zvonko Osmajlić“ u registru APR-a upisan je Marko Osmajlić, koji je i sportski direktor te organizacije. On je istovremeno zaposlen u MUP-u Republike Srbije, i to kao pomoćnik načelnika sektora za unapređenje organizacije i funkcionisanja poslova obrazovanja. To praktično znači da lice koje je visoki funkcioner MUP-a prikuplja donacije za finasiranje privatne organizacije kojom upravlja.

Poslednji komentari
  • m markovic Vreme: 21.08.2013 08:13h

    Direktorka Sajma je upropastila nekada jedno od naboljih preduzeca u Srbiji. zaprepascuje da Sajam posluje se sa gubitkom i propada a ona deli pare naokolo po nalogu propalog SPO i zaposljava Danine kadrove. 32 osobe je uposlila od kada je direktor, skoro i ne dolaze na posao sem da popiju kafu a primaju plate dok Sajam Tone a niko ne reaguje

  • JA Vreme: 21.08.2013 09:18h

    kao neko ko je poreklom iz CG ne mogu da se nacudim Srbima kako dozvoljavaju da im dodjosi iz CG uzimaju fotelje, vlast, novac i pri tom SEDE NA DVE STOLICE jer SU ISTOVREMENO DRZAVLJANI SRBIJE ALI I CGORE A SRBI IZ SRBIJE NE MOGU NI DA PRIVIRENA NEKU FOTELJU U CGORI A O TOME DA NEMAJU PRAVO NA DVOJNO DRZVALJANSTVO DA NE GOVORIM...

  • milance Vreme: 21.08.2013 09:20h

    Dokle bre vise ovaj propali SPO da sedi na grbaci naroda.

  • Rosuljac Vreme: 21.08.2013 09:53h

    Malo je degutantna vasa neprestana briga Dani i SPO-u. Ne vidim nista neobicno u ovome jer sva javna preduzeca pomazu sport i to u znacajnijim iznosima.

  • kadtad Vreme: 21.08.2013 10:21h

    Ne znam samo do kada ce ova najlopovskija stranka svih vremena imati bilo kakvu vlast, pa makar i kao direktorska mesta. Gde god su usli to je bila prava posast... JAT, Aerodrom.... ojadili su centar Beograda, imaju ulice u vlasnistvu.... Kada se samo setim farse zvane 9.Mart. I umesto da budu po zatvorima oni krckaju nakradene milijarde.... Bruka i sramota za sadasnju vlast sto ne goni bagru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP