Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČASTVOVAN

Direktoru Kolubare Vidovdanska nagrada!

Autor: Tanjug | 28.06.2013 - 18:13:00h | Komentara: 0

Direktoru Rudarskog basena (RB) Kolubara Miloradu Grčiću danas je dodeljena Vidovdanska nagrada Gradske opštine (GO) Lazarevac, saopštilo je to preduzeće.

Milorad Grčić

Milorad Grčić | Foto: Beta

Po jednoglasnoj odluci Komisije za dodelu javnih priznanja, tradicionalna nagrada GO Lazarevac ove godine pripala je direktoru Kolubare koji je, kako se navodi, svojim zalaganjem u Elektroprivredi Srbije i u Vladi Srbije dao veliki doprinos za integraciju preduzeća Kolubara Metal u RB Kolubara.


Spajanjem tih preduzeća biće postignuta sigurnost i kontinuitet u proizvodnji lignita i energetska stabilnost Srbije, navodi se u saopštenju.

"Razlog koji je naveden u obrazloženju da, danas, na možda najsvetiji srpski praznik Vidovdan, budem počastvovan ovom nagradom, jeste ponovna integracija i vraćanje u RB Kolubara nepravedno izdvojenog preduzeća Kolubara Metala, gde je zaposleno 2.770 radnika, najviše iz opštine Lazarevac, ali i iz Aranđelovca, Uba, Lajkovca, Obrenovca", rekao je Grčić, kome je nagrada uručena na svečanoj sednici Skupštine GO Lazarevac.

To spajanje je jedinstven primer u Srbiji, jedina forma te vrste koja je uspešno završena i na taj način obezbeđena je egzistencija ne samo za 2.770 zaposlenih i skoro osam hiljada ljudi, članova njihovih porodica, već je obezbedjen i opstanak RB Kolubara, oslonca srpske energetske bezbednosti, dodao je Grčić.

Grčić se odrekao materijalnog dela nagrade u korist lazarevačkog Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju, navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP