Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA KRIZE U POŽAREVAČKOM „VODOVODU I KANALIZACIJI“

Direktoru kupuju vozilo od 26.000 €

Autor: G. Vučković - N. N. Travica | 21.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

Požarevački JKP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro će dobiti novi službeni automobil za direktora ovog preduzeća, jer je prethodni izgoreo ispred njegove kapije u oktobru prošle godine. Novo vozilo „folksvagen pasat” je iste marke, kao i izgorelo, kupljeno na lizing, a za njega će iz ovog preduzeća iskeširati čak 26.000 evra!

Saša  Valjarević

Saša Valjarević | Foto: FoNet Dragan Antonić

- Prethodni automobil, koji je u potpunosti izgoreo, imao je kasko osiguranje, pa smo za njega naplatili kompletnu odštetu od 1,6 miliona dinara i oročili ih u banci. Na to smo dodali još 1,2 miliona i kupili vozilo iste marke putem lizinga, za mesečnu ratu od oko 50.000 dinara - kaže Saša Valjarević, direktor „Vodovoda i kanalizacije“.

Mesečna rata  iznosiće oko  50.000 dinara

Mesečna rata iznosiće oko 50.000 dinara | Foto: Andrej Isaković

Hrvati prešli na jeftinija vozila

Vlada Hrvatske izmenila je juče odluku o uslovima korišćenja službenih vozila, prema kojoj će ministri i drugi državni službenici odsad koristiti automobile srednje klase. U Srbiji i pored činjenice da je javni dug “probio” 62 odsto BDP-a, takva mera nije ni pominjana.

Novi „pasat“ kupljen je na tenderu i čeka se samo okončanje roka za eventualne žalbe, pa će „Vodovodu“ biti isporučen krajem februara ili početkom marta. Prethodni službeni auto ovog preduzeća, star pet godina, izgoreo je početkom oktobra prošle godine, ispred kapije Valjarevićevog dvorišta.
Požar je izbio tri sata posle ponoći i u potpunosti je uništio vozilo, iako su vatrogasci stigli za samo desetak minuta. Pošto je tada na kapiji nađen plakat sa natpisom „Šešelj dolazi“, Valjarević je sumnjao da je ovo delo njegovih bivših stranačkih kolega, jer je pre SPS-a bio član SRS-a.

Valjarević,  prošle godine,  pored izgorelog „pasata“

Valjarević, prošle godine, pored izgorelog „pasata“ | Foto: RAS

Međutim, radikali su odlučno negirali svoju umešanost, a pravi uzrok požara do danas nije otkriven. Nedavno je izgoreo i službeni auto Turističke organizacije Požarevac, marke „reno fluenca“, parkiran ispred dvorišta direktorke Davorke Mitrović, pa se kupovina novog vozila očekuje i u ovoj gradskoj ustanovi.

Škoda

Škoda | Foto: RAS

Novosađani platili 7.500 € za slupanu „škodu” „Lisja”

Popravka “škode superb eleganc”, službenog automobila JKP „Lisje“, koji je slupan 25. novembra prošle godine i to u kasnim noćnim satima, koštala je poreske obveznike Novog Sada blizu 860.000 dinara. Sa popravke ju je direktno preuzeo direktor „Lisja“ Stojan Ivanišević, ali još uvek nije poznato da li je on i upravljao vozilom.

Zanimljivo je i da u fakturi koju je „Lisju“, čija je osnovna delatnost sahranjivanje ljudi, dostavio auto-centar „Intersrem“, nadležan za servis „škodinih“ vozila, piše da je slupana limuzina na servis primljena 12. decembra. Servis je za radne sate majstora i rezervne delove za „škodu“ izašao tačno 859.444 dinara.

Direktor preduzeća Stojan Ivanišević za „Alo!“ nije želeo da komentariše ništa u vezi sa ovim događajem.


- Pošaljite pitanja imejlom i mi ćemo vam odgovoriti u zakonskom roku – kratko je putem telefona poručio Ivanišević, koji nije želeo da odgovori ni na pitanje ko je upravljao „škodom“ u trenutku saobraćajne nezgode. Nezgoda se dogodila na putu kod novosadskog naselja Šangaj. Prilikom udesa u policiji je rečeno da će protiv vozača tog vozila biti podneta krivična prijava zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.

Poslednji komentari
  • neca Vreme: 21.02.2014 08:41h

    Do kada će službena vozila biti parkirana ispred stanova/kuća vrlih direktora, imati udese posle radnog vremena i biti vožena od strane nn osoba? Ko nadje rešenje na ova prosta pitanja, izvućiće ovu napaćenu zemlju.

  • sika Vreme: 21.02.2014 08:47h

    Kada PPV postane PV sve ce ovo biti reseno ( jos gore) a mi odosmo u PM.

  • jocaaa Vreme: 21.02.2014 08:48h

    eto zasto ja treba da legalizujem kucu zidanu na porodicnom placu na stom mestu gde je zidana stara 1912god....da bi lokalna samouprava sama mogla da mi odredi visinu legalizacije i da posle taj novac upotrebi na pravi nacin...ljudi stede....orocili su narodne pare

  • Ivan Vreme: 21.02.2014 08:51h

    Treba da plati štetu jer mu je kod kuće izgoreo auto.

  • Breee Vreme: 21.02.2014 10:53h

    Poznati bagerista sa kupljenom diplomom ekonomiste. U gradu poznat po potpisivanju sa Sasa V.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP