Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAŠALA! PARA NA PARU IDE

Direktoru na poklon 210 kvadrata!

Autor: I. Kljajić - I. Žigić | 09.05.2015 - 08:02:00h | Komentara: 7

Uprkos krizi i opštoj štednji u državi, pojedini državni službenici ipak uspevaju da profitiraju u privatnoj sferi. Jedan od njih je direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović, koji je uvećao svoju ionako pozamašnu imovinu! On je u ovogodišnjoj imovinskoj karti prijavio tajanstvenog darodavca, zahvaljujući kojem je postao bogatiji za poslovni prostor od čak 190 kvadratnih metara i parking mesto od 31 kvadrat.

Dmitar  Đurović,  direktor JP  „Koridori  Srbije“

Dmitar Đurović, direktor JP „Koridori Srbije“ | Foto: Oliver Bunić

Đurović juče, već po ustaljenom običaju, nije odgovarao na naše pozive, te nismo uspeli da saznamo od koga je primio vredan poklon. U registru imovine javnih funkcionera se navodi samo da je ove nekretnine stekao ugovorom o poklonu.


Šta sve ima Dmitar Đurović:


- poslovni proizvodno-magacinski prostor (1.344 kvadratna metra)
- stan (59 kvadrata)
- tavanski stan (174 kvadrata)
- kuća (74 kvadrata)
- zemljište uz zgradu i voćnjak (425 kvadrata)
- garaža (15 kvadrata)
- kombi „fijat dukato panorama 2,3 JTD“ iz 2004.
- „honda sivic 5d 1.4“ iz 2013.
- dva motocikla - „suzuki GS 500“ iz 1990. i „honda devil“ iz 2010.
- „zastava 101“

Da za njega nema zime svedoči impozantna lista nepokretnosti - dva stana, kuća, zemljište i voćnjak, garaža, te poslovni proizvodno-magacinski prostor! Tu su i kombi, kola, motocikli....

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić poručila je za „Alo!“ da u slučaju sumnje da se radi o poklonu, Agencija proverava slučaj.

Zbog sumnji da je protivzakonito stekao dobar deo imovine, Savet za borbu protiv korupcije „Transparentnost“ već je pokrenuo monitoring rada „Koridora Srbije“ i direktora Dmitra Đurovića.

- Zatražili smo različite papire u vezi sa poslovanjem tog preduzeća sa drugim firmama. Sasvim sigurno raspolažemo informacijama da postoji sumnja da je Đurović zloupotrebama službenog položaja došao do lične imovinske protivzakonite koristi - poručio je Mario Spasić, generalni sekretar Saveta.

Kako je napomenuo, Agencija za borbu protiv korupcije svakako bi morala da izvrši vanrednu kontrolu njegove imovine.
- Đurović je rukovodilac preduzeća u kojem se obrću milioni evra, a to je funkcija vrlo podložna korupciji. Lično ne sumnjam da je bilo zloupotreba od strane Đurovića - zaključuje Spasić.

Nije iznenađenje ni da se upavo ime Dmitra Đurovića našlo na listi funkcionera kojima će Agencija za borbu protiv korupcije ove godine češljati imovinu. Na spisku za 2015. je ukupno 255 funkcionera, među kojima petoro ministara, 24 državna sekretara, 81 pomoćnik ministra, sadašnji i bivši direktori pojedinih javnih preduzeća, kao i članovi nadzornih odbora, ali i vojvođanski premijer Bojan Pajtić i članovi pokrajinske vlade.
Poslednji komentari
  • Neša Vreme: 09.05.2015 08:17h

    Ja mislim da je premro od straha! Živ nije!

  • kostadin Vreme: 09.05.2015 09:44h

    Pozdravlja ga Rosa - koridorka sa Sremske Rače.

  • mima Vreme: 09.05.2015 09:53h

    Sram ga bilo. Sigurno nije sve to stekao teskim i postenim radom, vec privilegijama. Jednako su krivi, isto kao on, svi oni koji su mu to omogucili. Hoce li nekada svi ovi ljudi odgovarati za svoju ALAVOST? STRASNO!

  • vitez Vreme: 09.05.2015 12:27h

    Bravo ti ga bate!

  • Stanko Simić Vreme: 10.05.2015 12:49h

    Niko nije kažnjen zbog nameštanja konkursa za radno mesto internog finansijskog kontrolora u Agenciji za borbu protiv korupcije o kome je ne baš tačno i ublaženo pisala, pistaljka.rs. Iako je državni organ koji treba da suzbija korupciju ona se koruptivno ponaša. Novom sistematizacijom radnih mesta pokušano je zataškavanje ovog skandala. Administrativni odbor Skupštine trebalo je da se pozabavi ovim slučajem, a ne da odobrava promenu sistematizacije radnih mesta i zapošljavanje lica po ugovoru na osnovu diskrecione odluke direktora. Konkretna postupanja ovog organa opstruišu napore časnih pojedinaca da se odupru i prijave korupciju. Za ovakvo stanje odgovorni su uprava i zaposleni,a posledica je načina na koji su se uposlili. Popuna ovog organa od samog njegovog nastanka do danas vršena je suprotno propisima. Agenciju u ovom sastavu treba ukinuti, novim zakonom ustanoviti organ koji bi imao kredibilitet i dao rezultate u borbi protiv korupcije kontakt: integritet@europe.com

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP