Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKO SE RASIPA NARODNI NOVAC

Direktoru za teretanu 200.000 iz budžeta opštine!

Autor: Ružica Kantar | 15.10.2013 - 19:29:00h | Komentara: 2

Davor Mitrović, v. d. direktora Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Trgovište, dobio je bez konkursa 200.000 dinara iz budžeta kako bi namirio račune za komunalije i obnovio rekvizite za svoj bodi-bilding klub „Ekstrim“, saznaje “Alo!”. Njegov klub se inače vodi kao udruženje građana, a novac mu je dat da bi platio struju, kupio nove tegove i sajle, kao i za pripremu za takmičenje u bodi-bildingu.

Zanimljivo je da je Mitrović i predsednik Izvršnog odbora DS-a u Trgovištu, suprotno Zakonu o javnim preduzećima, koji predviđa da direktor JP „nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke“. 

„Važno je da klub postoji  jer mi učestvujemo  na takmičenjima, pa i ja  sam dobitnik dve medalje“:  Davor Mitrović

„Važno je da klub postoji jer mi učestvujemo na takmičenjima, pa i ja sam dobitnik dve medalje“: Davor Mitrović

 Inače, u ovoj opštini ta stranka je u vlasti, zajedno sa SNS-om i SPS-om. Prema podacima iz Agencije za privredne registre (APR), klub za bodi-bilding, fitnes i pauerlifting „Ekstrim“ zvanično je registrovan u maju 2013. godine. Samo dva meseca po registrovanju, „Ekstrim“ je iz budžeta opštine, jedne od najsiromašnijih u Srbiji, dobio sredstva u iznosu od 26.250 dinara. Zatim je 2. septembra na račun tog udruženja opština uplatila još 89.860 dinara. Mitrović je na čelu Direkcije za izgradnju od 28. juna 2012, a Direkcija je osnovana u decembru 2006. s osnovnom delatnošću - rušenje nelegalnih objekata.


Mitrović pak u razgovoru za „Alo!“ kaže da ne vidi u čemu je problem u dodeljivanju sredstava bodi-bilding klubu koji on vodi i navodi da on ni na koji način nije uticao na Skupštinu opštine da mu se ta sredstva dodele.

Davor Mitrović  sa zastavom  svoje stranke

Davor Mitrović sa zastavom svoje stranke

 - Skupština opštine Trgovište je za klub „Ekstrim“ predvidela sredstva u iznosu od 200.000 dinara na osnovu predračuna koji smo im dostavili. Međutim, taj novac nije uplaćen klubu, već nam se tek kada dostavimo račune refundiraju troškovi koji su predviđeni planom. Tih 89.860 dinara, kojih je uplaćeno u septembru, iskorišćeno je za kupovinu novih tegova i sajli, održavanje sprava i popravku stare opreme i pripreme za takmičenje - kaže Mitrović, koji nepostojanje javnog konkursa komentariše time da je sredstva dobio i FK Pčinja.

- Ovaj klub nije u mogućnosti da se samostalno izdržava, a važno je da postoji jer mi učestvujemo na takmičenjima, pa sam ja tako dobitnik dve medalje. Osvojio sam treće mesto na prvenstvu Vojvodine u bodi-bildingu i treće mesto na državnom prvenstvu. Nikada nijedan dinar nismo uzeli na reprezentaciju i dnevnice - napominje Mitrović, koji dodaje da ima sve papire na koji se način trošio novac. U Ministarstvu finansija su poručili za „Alo!“ da će proveriti mogućnosti eventualne štete nastale po budžet Srbije.


Šef obezbeđenja, pa direktor

Inače, u junu ove godine raspisan je konkurs za novog direktora Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Trgovište. Mitrović, inače inženjer šumarstva, priznaje da nije ispunio baš sve uslove konkursa jer nema pet godina iskustva na rukovodećem položaju. Mitrović je, kako sam priznaje, pre direktorske funkcije radio kao šef obezbeđenja u privatnoj firmi, a za direktora ga je „delegirao direktno DS“. Na pitanje o istovremenom obavljanju direktorske funkcije i članstvo u DS-u, on kaže: „Mislim da u Srbiji nema direktora koji nije član neke stranke. Ako se od mene traži da napustim funkcije u DS-u, to ću i uraditi“, kaže Mitrović.
Poslednji komentari
  • kreatin,dekstroza,glukoza Vreme: 16.10.2013 00:56h

    Pa sa tim parama si mogao da okrecis skolu ili mesnu zajednicu a ti bacio na praskove u "Pansport"-u !

  • vava Vreme: 16.10.2013 11:32h

    Treba ispitati i u Paracinu sta je sa kuglanom u sportskom centru!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP