Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADNICI „KOLUBARA-USLUGA” DIGLI SE PROTIV JEFTIĆA

Dišo, gde su naše pare?!

Autor: Gane Đorđević | 17.03.2015 - 15:30:00h | Komentara: 1

Ispred poslovodne zgrade „Kolubara-Usluga“ u Lazarevcu juče se okupilo oko 200 radnika tog preduzeća zahtevajući isplatu zarada koje nisu primili od Nove godine. Oni za tešku situaciju u kojoj se nalazi firma optužuju isključivo direktora Dragana Jeftića. Mali broj demonstranata bio je raspoložen za priču jer se, kako kažu, plaše Jeftićeve osvete.

Zaposlenima prekipelo:  Jeftić uništava preduzeće

Zaposlenima prekipelo: Jeftić uništava preduzeće

- On vedri i oblači, a firmu vodi bez ikakve kontrole. Prima i otpušta koga hoće, menja nam radna mesta, smanjuje plate... Meni je platu smanjio za 25.000 dinara, iako zna da imam četvoro dece. Tužio sam ga, nije, bre, ovo njegova firma, nego svih nas - besneo je juče Ilija Žujović iz Vračevića, koji tvrdi da ga je Jeftić bez razloga smenio s mesta radnika obezbeđenja.


Frka, brale: Našli pare!

Jovan Nenadović, predsednik sindikata „Usluga“, rekao je da su danas na račun „Usluga“ legle pare za isplatu prvog dela januarske zarade i da će u narednih 10 do 15 dana biti isplaćena i ostala dugovanja.

U „Uslugama“ trenutno radi 1.834 radnika, od kojih je 200 portira i spremačica angažovano u Rudniku „Kolubara“, gde izvestan broj njih radi još i na rekultivaciji zemljišta gde se nekada vadio ugalj.
- „Kolubara“ redovno plaća sve svoje finansijske obaveze, koje su do dinara ispoštovane zaključno sa 15. martom. Šta to vredi kada je Jeftić potpuno nesposoban i ne zna da vodi firmu - objašnjava doboro obavešteni izvor „Alo!“ koji je želeo da ostane anoniman.

„Prima i otpušta koga hoće, smanjuje nam plate”,  besni su zaposleni, koji u 2015. nisu primili ni dinara

„Prima i otpušta koga hoće, smanjuje nam plate”, besni su zaposleni, koji u 2015. nisu primili ni dinara


Naš sagovornik tvrdi da je gotovo svaki Jeftićev poslovni potez bio promašaj. On kao primer navodii stanje u sektoru sekundarnih sirovina i tehničkom pregledu i osiguranju vozila.

- Sekundarne sirovine su prošle godine zaradile 400.000, ali je reshod u tom sektoru bio čak 2,5 miliona dinara. U prošlom mesecu registrovano je samo 40 vozila, a da bi taj deo „Usluga“ radio na nuli, potrebno je realizovati najmanje 180 polisa - navodi primere lošeg poslovanja naš izvor.
On tvrdi da su velike pare potrošene na donacije, reprezentaciju, ali i na kupovinu bezvrednih mašina i vozila.
Poslednji komentari
  • Proverite_informacije Vreme: 17.03.2015 07:36h

    Ovo u vezi broja radnika obezbedjenja i higijene je gnusna laz. Neupredivo ih vise ima, i oni, kao i angazovani radnici,( koji nisu stalno zapolseni u Kolubara Uslugama, niti su tamo krocili, osim da potpisu ugovore, niti imaju veze sa delatnoscu ove firme, rade u Kolubari koja ih i placa, a od njih se novac bukvalno krade u Uslugama, i nad njima se cini najveca nepravda od strane obe firme) i izdrzavaju Kolubara Usluge. Klasicno pranje novca, i izdrzavanje preostalih beskicmenjaka i parazita u Uslugama, na celu sa ovom kreaturom od direktora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP