Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ OPTUŽUJE

Dmitar i Grci ojadili Srbiju!

Autor: Ivana Kljajić | 24.04.2015 - 07:33:00h | Komentara: 7

Slučaj hapšenja Leonidasa Bobalasa, generalnog direktora grčkog „Elaktora“, zbog sumnji da je utajio četiri miliona evra, mogao bi da pokrene lavinu i u Srbiji, jer je ovaj biznismen preko firme „Aktor“ izvođač radova na Koridoru 10, i to na onim deonicama koje ubedljivo najviše zaostaju za ugovorenim obavezama.

Asfaltira i u  decembru: Dmitar  Đurović

Asfaltira i u decembru: Dmitar Đurović | Foto: S. Radovanović

Ministar infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović za naš list čak tvrdi da „Aktor“ uživa poseban tretman u državnoj firmi „Koridori Srbije“, čiji je direktor kadar SNS-a Dmitar Đurović , što bi, kako kaže, trebalo da zainteresuje i naše nadležne organe.


- Činjenica je da su „Koridori“ dali duple avanse „Aktoru“ i da je to bilo protiv ugovora. Uz to, avansi nisu opravdani, a „Aktor“ usporeno ili uopšte ne radi na ugovorenim deonicama Koridora. I pored toga, skupština „Koridora“ je stavila na dnevni red da im plati i nove milionske odštetne zahteve. Grčki „Aktor“ uživa kod „Koridora Srbije“ poseban i drugačiji tretman. Zašto je to tako, ja ne znam. Možda će nadležni utvrditi - izjavila je ona za naš list.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: RAS


Prema našim saznanjima, „Aktoru“ su do sada odobrena dva odštetna zahteva u iznosima od 1,5 miliona i 1,6 miliona evra, a tek će se raspravljati o najnovijem za deonicu Bancarevo-Crvena Reka koji iznosi čak 4,5 miliona evra. Radovi na ovim deonicama trebalo je da budu gotovi do 5. marta 2014, međutim, veliko je pitanje da li će izvođač ispuniti i najnovija obećanja da će posao završiti do decembra 2016.

Kada je proteklih nedelja najavila da će njeno ministarstvo insistirati na reviziji poslovanja „Koridora Srbije“, ona je precizirala da je ovo preduzeće grčkom „Aktoru“ aneksom ugovora isplaćivalo dodatni avans, koji u ukupnom iznosu iznosi oko 12,5 miliona evra, po današnjem kursu.

„Aktor“ je akter najvećih kašnjenja na Koridoru. Tako je, na primer, na deonici Prosek-Crvena Reka, dugoj 22,5 kilometara, već tri puta probijen rok završetka radova. Niko iz „Koridora“ juče nije želeo da komentariše vest o hapšenju i objasni koliko to može da ugrozi poslove na kapitalnom projektu.

Fušeraj na sve strane!


„Alo!“ poseduje i dokumentaciju koja pokazuje kako se fušerisalo u gradnji deonice Crvena Reka-Čiflik, na kojoj je „Aktor“ doveo u pitanje kvalitet kapitalnog autoputa. „Aktor“ je počeo u oktobru 2013. da gradi probnu deonicu od 115 metara, ali je nadzorni organ u novembru pismeno upozorio da rezultati ne zadovoljavaju tehničke specifikacije.
- I ne samo to, već je Đurović usred decembra i niskih temperatura naložio da se tih nekoliko kilometara autoputa asfaltira mimo projektne dokumentacije, a sve u cilju lične promocije. „Aktor“ je počeo izradu sloja takozvanog BNS-a bez prethodne ugradnje armaturne mreže za sprečavanje prslina na sloju cementne stabilizacije, bez izrade probnih mešavina i bez izrade probne deonice - ispričao je naš izvor.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 24.04.2015 07:41h

    У ТОКУ ЈЕ РАСПРОДАЈА СРБИЈЕ!Профе штрајкују да нам се примања не смање а на другој страни далеко се више баца?Ономад филм АВАЛА продата тек формираној фирми за коју ники није чуи?А како да чује неко када је пре подне основана са капиталом од 400 евра.Зар је тешко било дигнути галаму у првој секунди када се видело да грк зај ... Добро,да се не изражавам!

  • koridor12,13,14,15..... Vreme: 24.04.2015 09:51h

    Tacno i prvi put da si u pravu . Covek koji je pre funkcije direktora koridora bio u g....nima do guse sada je jedan od dobrostojecih biznismena, a tek na Rakovici sta je radio i koga je sve zaposljavao i kome je sve davao poslove .....Prvi put da je ZORANA U PRAVU ALI NI ONA NIJE NISTA BOLJA OD NJEGA ,STO SE TICE PROCENTA...... SVI SU ISTI I ONI PROSLI I OVI SADASNJI A NAJGORI SU OVI IZ S.P.S NEUNISTIVI.....Koridori su takva masineija za pljackanje i bogacenje da to nije normalno , samo videti cije i kioje firme izvode radove i podradove bice vam jasno....

  • naše pare Vreme: 24.04.2015 12:03h

    SAmo u Vučićevoj Srbiji vlasnici propalih privatnih preduzeća postaju direktori javnih preduzeća i onda počinje napredno drpanje !

  • Suzana Koricanac Vreme: 24.04.2015 15:54h

    Takvih bi trebalo da bude vise.

  • Deni Vreme: 24.04.2015 16:50h

    Kojem li ja proseku pripadam odnosno u kojoj to državi živim ako nije Srbija!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP