Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GDE ĆE IM DUŠA?

Dno: Bestidnici lažu da su Obrenovčani i koriste prihvatne centre kao hotele!

Autor: Tanjug | 22.05.2014 - 18:00:00h | Komentara: 1

Grad Beograd zbog toga ne mora više da smešta i zbrinjava evakuisana lica već to radi Crveni krst, navedeo je štab u saopštenju, u kome se dodaje da je, pored toga, grad svu robu u magacinima u kojima se prikuplja i skladišti humanitarna pomoć predao na upravljanje Crvenom krstu.

Prihvatni centar u hali FMP-a

Prihvatni centar u hali FMP-a | Foto: S. Gajica

Grad Beograd će nastaviti da pomaže Crvenom krstu u obezbeđivanju neophodnih namirnica za potrebe evakuisanih lica, prema zahtevima ove organizacije.
"Na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije sva lica koja se nalaze u prihvatnim centrima, a prema prebivalištu su iz naselja Barič i Umka, u toku dana treba da se vrate u svoje mesto prebivališta", saopštio je Štab za vanredne situacije Grada Beograda.
S obzirom na to da naselja u koja se vraćaju, prema procenama svih nadležnih institucija, više nisu ugrožena, kao i da u njima nema oštećenih kuća, za ova lica je obezbeđen organizovan prevoz do Bariča i Umke i oni sa današnjim danom gube status evakuisanih lica.
Štab je upozorio da je proverom utvrđeno da poslednjih dana u kolektivne centre dolaze pojedini građani i zloupotrebljavaju nesreću koja se desila i prijavljuju se lažno kao evakuisana lica iz poplavljenih područja.
Ova lica, među kojima ima i onih koji su u Beograd došli iz različitih delova Srbije kako bi se lažno prijavili, teško zloupotrebljavaju nesreću koja se dogodila i vrše krivično delo.
Upravo zbog toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava za grad Beograd sprovešće kontrolu svih lica u prihvatnim centrima, a protiv onih za koje se utvrdi da su zloupotrebili status evakuisanih lica, biće pokrenuti krivični postupci.
Štab je najavio da će se, sa postepenom normalizacijom stanja na poplavljenom području, zatvoriti pojedini manji kolektivni centri, kao što je prvi centar FMP na Čukaričkoj padini.
"Očekujemo da se broj građana u prihvatnim centrima u narednim danima smanjuje i da na kraju u ovakvom smeštaju ostanu samo lica čije su kuće uništene toliko da je u njima nemoguće živeti bez popravke", saopšteno je iz Štaba.
 
Poslednji komentari
  • mr.burns from simpsons Vreme: 22.05.2014 19:25h

    te padobrance sto zloupotrebljvaju nesrecu, prebaciti u hotel cz

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP