Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPAS

Do danas evakuisane 31.873 osobe!

Autor: FoNet | 21.05.2014 - 13:20:00h | Komentara: 0

Na teritoriji Srbije do danas su evakuisane 31.873 osobe sa ugroženih područja, poplavljeno je 2.260 objekata, a ugrožena su 1.763 objekta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Obrenovac Foto: MUP Srbije

Obrenovac / Foto: MUP Srbije

Do sada je angažovano 3564 vatrogasca-spasioca, 847 vozila, 429 pumpi i 141 čamac.
Najugroženiji gradovi i opštine na teritoriji Srbije od posledica poplavnog talasa: Grad Beograd: GO Obrenovac, Umka i Lazarevac, Braničevski okrug: Kostolac, Mačvanski okrug: Šabac, M. Zvornik, Krupanj, Loznica, Ljubovija, Vladimirci, Koceljeva i Bogatić, Sremski okrug: Grad Sremska Mitrovica i opština Šid, Pomoravski okrug: opštine Svilajnac, Ćuprija, Paraćin, Rekovac, Kolubarski okrug: Grad Valjevo i opštine Ub, Lajkovac, Ljig, Osečina, Mionica, Moravički okrug – Grad Čačak i opštine Lučani i Gornji Milanovac, Šumadijski okrug – opštine Rača, Knić, Topola i Raški okrug – Grad Kraljevo.
Operativni Štab SVS koordinira aktivnosti nadležnih organa na evakuaciji ugroženog stanovnižtva i koordinira aktivnosti prijema međunarodne pomo i i pratnju specijalizovanih timova od graničnih prelaza do mesta određenih za pružanje pomoći.
Helikopterska jedinica MUP je u utorak imala 7 sati i 20 minuta leta, prevezla 10 osoba i uradila izviđanje stanja celog toka reke Save, Kolubare i Tamnave i poplavljenih područja.
Pripadnici stranih helikopterskih jedinica prevezli su osam tona medicinskog materijala, lekova, hrane i vode za piće i omogućili lekarskim osobama rad na nepristupačnom terenu.
Na evakuaciji i pružanju pomo i ugroženima na polavljenim područjima angažovana je kompletana jedinica PTJ, žandarmerija, SAJ, 2400 pripadnika Saobraćajne policije, 60 pripadnika Uprave za vezu i kripto-zaštitu, 1085
policijskih službenika opšte nadležnosti i 998 pripadnika civilne zaštite.
Srpskim spasiocima na terenu pomažu i timovi Rusije, Slovenije, Bugarske, Češke, Austrije, Francuske, Mađarske, Makedonije i Crne Gore, Danske, Nemačke, Slovenije i Rumunije sa opremom za spasavanje ugroženih poplavama i ispumpavanje vode pumpama velikog i srednjeg kapaciteta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP