Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUTNICI KOJI SU BILI ZAROBLJENI U MAĐARSKOJ STIGLI U SRBIJU

Do kuce putovali 50 sati!

Autor: I. A. | 16.03.2013 - 21:40:00h | Komentara: 1

Posle više od 30 sati snežne drame u Mađarskoj nekoliko stotina Srba koji su bili zarobljeni kod Đera, na ulazu iz Beča u Mađarsku, nastavili su svoj put i nalaze se na sigurnom. Neki od njih su stigli nazad u Srbiju poput putnika ''Nišekspresa'' koji su u autobusu proveli ukupno 50 sati!

Mađarska

Putnici zarobljeni u Mađarskoj stigli u Srbiju | Foto: fonet-epa

Vozač autobusa Dejan Mitrović kaže da je bilo strašno i da ovako nešto nije doživeo za 20 godina, koliko radi kao vozač.

- Imao sam 41 putnika. U koloni smo proveli 30 sati, niko nas prve večeri, kada smo ostali zavejani, nije obišao, to je bilo nešto pre 23 časa. Tek narednog dana, otprilike u to doba, do nas su došli Austrijanci. Imali smo dovoljno goriva u rezervoaru, pa je u autobusu bilo toplo, kuvali smo im kafu, čaj, sve što smo imali podelili smo, ali smo ostali bez hrane, jer se niko nije spremio za ovako nešto - kaže Mitrović.
Vozač dodaje da je ova situacija mogla i ranije da se završi, ali da od Mađara nisu dobili ništa prva 24 časa, dok nisu stigle spasilačke ekipe iz Austrije.
- Niko nas nije ni pogledao, mogli smo i ranije da budemo izvučeni. Tek su narednog dana došli i presekli žicu pored autoputa kako bi došli do nas. Od Mađara smo videli policijsko vozilo kako prolazi i to je sve. U autobusu je bilo troje male dece, tek narednog dana dobili su pelene, čajeve, sokove, sendviče, ali tek nakon dolaska Austrijanaca - dodaje vozač ''Nišekspresa''.

Do kuće putovali 50 sati!

Do kuće putovali 50 sati! | Foto: Laszlo Balogh

Atletičari već osvojili medalje!
Petar Plavšić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije izjavio je da su đaci Matematičke gimnazije iz Sente koji su bili smešteni u mestu Tatabanja nastavili put vozom ka odredištu.
- Članovi Atletskog kluba ''Vojvodina'' stigli su do Dortmunda i osvojili već par medalja, a što se tiče majke sa detetom kome je potrebna operacija, obezbeđena je policijska pratnja i oni će krenuti prema Nemačkoj - naglasio je juče Plavšić.

Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 17.03.2013 09:07h

    od muve sloma napraviste.koliko je puta do sada ovo bilo pa nikom nista.nego u nedostatku pravih informacija i ovo je dobro.daj sta das.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP