Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE EVAKUACIJA

Do sada evakuisano 30.873 lica zbog poplava!

Autor: Tanjug | 20.05.2014 - 07:57:00h | Komentara: 0

Na teritoriji Republike Srbije sa područja ugroženih poplavama do sada su evakuisane 30.873 osobe, od čega je sa područja Obrenovca evakuisano 13.603 ljudi, a najteža situacija je u Obrenovcu, Krupnju, Sremskoj Rači i Jameni, navodi se u izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Evakuacija Obrenovčana

Evakuacija Obrenovčana | Foto: D. Milenković

Kroz prihvatne centre iz opštine Obrenovac prošlo je preko 10.000 ljudi, od čega se jedan broj evakuisanih posle evidencije smestio kod rodbine, a evakuacija i dostava hrane i vode i dalje je u toku.
Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je imala preko pet sati naleta, prevezla je više od tonu i po hrane za bebe i odrasle, dostavila je potrebne lekove i evakuisala stanovništvo iz Zabrežja.
Pripadnici Vojske Srbije, prema saopštenju, evakuisali su 1.251 osobu sa teritorije Obrenovca, od toga 71 vazdušnim putem.
Kada je reč o Kostolcu nijedan objekat kopova i elektrana u termoelektrani Kostolac i Teko „B“ Drmno nije poplavljen, a vodostaj Mlave je u blagom opadanju.
Trenutno se obavlja prepumpavanje vode sa tri velike pumpe iz elektraninog postrojenja. Pored tih pumpi, razlivenu vodu u glavno utvđeno korito reke, takođe u okolini elektrane TEKO B Drmno prepumpavaju pumpe koje su dobijene kao pomoć iz Francuske i Češke. Takođe, ojačavaju se postojeći i izgrađuju novi zaštitni nasipi koji imaju svrhu da vode preusmere dalje od Kopova i Elektrana Drmno.
Na predlog komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije, na području Sremske Mitrovice preventivno su evakusani meštani iz Višnjićeva i Morovića u prihvatni centar u Rumi.
Odbrambeni nasipi u reonu Čevrntija, Drenovac, Silos za sada je stabilno, navodi se u saopštenju i dodaje da je u toku preventivna, delimična evakuacija iz delova naselja Drenovac, Banovići, Ševarice, Pričinović, Majur, Mišar, Orašac, Mrđenovac i Miokus.
U Kolubarskom okrugu ugroženo je 1.250 domaćinstava sa preko 3.500 građana i do danas je evakuisano 6.500 osoba.
Na teritoriji Srbije, prema Ministarstvu, ugrožena su 1.763 objekta, a poplavljeno je 2.260.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, u toku prethodnog dana, dostavilo je pomoć u hrani, vodi, sredstvima za higijeni i garderobi Čačaku, Užicu, Požarevacu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Jagodini, Valjevu, Grockoj, Obrenovcu, Koceljevi, Krupnju, Lazarevcu, Vladimircima, Smederevskoj Palanci, Malom Zvorniku, Ćupriji, Paraćinu, Žagubici, Trsteniku, Ubu, Lajkovacu, Bogatiću, Surčinu, Svilajncu, Boru, Mionici, Ljuboviji, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Pećincima, Lajkovcu, Osečini, Ljigu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP