Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA MOGUĆNOST ZA GRAĐANE SRBIJE

Do saveta lekara i putem interneta!

Autor: Tanjug | 15.03.2015 - 10:52:00h | Komentara: 0

Pacijentima iz Srbije i dijaspore odnedavno je omogućeno da savet lekara opšte prakse, pedijatra, urologa, psihologa, kao i dermatologa dobiju putem interneta odnosno na sajtu lekarinfo.com, gde u zakazanim terminima mogu obaviti onlajn razgovor sa njima i zatražiti savet, ali i otvoriti elektronski zdravstveni karton.

Doktor ilustracija

Foto: Profimedia

Dr Vladimir Živković iz Udruženja "Lekar info" rekao je Tanjugu da je cilj usluge da se gradjanima pomogne da dodju do kvalitetnih saveta od stručnih ljudi, ali i da se omogući mladim lekarima da se afirmišu i dodju do posla.

Ceo sajt je, prema njegovim rečima, besplatan i mesečno ima oko milion pregleda, a korisnici registracijom u okviru servisa ordinacija.lekarinfo.com mogu otvoriti karton u kom mogu da postavljaju svoje analize krvi, biohemijsku laboratoriju, nalaze koje dobijaju od svojih lekara.

"To uvek može da im bude dostupno, na tabletima, telefonima i desktop i laptop računarima, što je za njih veoma korisno, jer su svi podaci njima uvek dostupni", kaže Živković.

Pored toga, korisnici mogu da zakažu termin i da se konsultuju sa lekarom specijalistom, rekao je Živković ističući da taj način komunikacije ne zamenjuje osnovni vid lečenja niti odnos pacijent - lekar, već omogućava neko drugo mišljenje i prave informacije od stručnih ljudi.

"Ljudima iz dijaspore bi to moglo da olakša jer možda tamo gde žive nemaju dobru komunikaciju sa lekarima ili još ne znaju jezik, tako da saveti lekara mogu da im pomognu", smatra Živković.

Kako kaže, sam servis postoji već tri godine, i do sada je postojala mogućnost razgovora sa lekarima, medjutim dešavalo se da u trenutku kada su lekari dostupni, na sajtu nema korisnika, tako da se sada ti razgovori mogu unapred zakazati.

"Sada korisnici mogu da vide kada je slobodan termin, zakažu i da se tada posavetuju sa lekarom. Razgovaraju sa lekarima kao putem skajpa, svi dobijaju svoju šifru i to drugi korisnici ne mogu da vide, tako da je sve apsolutno bezbedno", naveo je Živković.

U ovom momentu sajt saradjuje pre svega sa lekarima iz Beograda i Niša, a gradjani savete mogu dobiti od lekara opšte prakse, imunologa, pedijatra, urologa, dermatologa, psihologa.

"Ovo može biti korisno i za ljude iz unutrašnjosti, koji mogu da se posavetuju sa stručnjacima, uštede na putu, i da tek ako je neophodno dodju u Beograd, ili neki drugi grad", navodi Živković.

Svi lekari koji žele i mogu da učestvuju u tome mogu da se prijave udruženju "Lekar info".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP