Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U SARADNJI SA CNN, SRBIJA DOBIJA KANAL N1

Dobijamo novi informativni televizijski kanal!

Autor: Ekipa Alo! | 05.09.2013 - 11:16:00h | Komentara: 1

Regionalni informativni kanal N1 u saradnji sa CNN-om uskoro počinje emitovanje celodnevnog programa u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


CNN

Kanal N1, prvi regionalni informativni kanal na područiju bivše Jugoslavije, biće lansiran početkom 2014. godine za preko 15 miliona gledalaca u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Sporazum o saradanji sa kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućio je kanalu N1 da postane eksluzivni partner CNN-a u regionu.

N1 će emitovati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i lokalnih centara smeštenih po gradovima čitavog regiona.

“Saradnja sa CNN-om donosi nam dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa”, kaže Brent Sadler, generalni direktor kanala, direktor programa za sve tri zemlje i bivši nagrađivani novinar CNN-a. “N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima ćemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak.”

Sporazum sa CNN-om omogućava kanalu N1 i da emituje odabrane programe CNN-a, prevedene na lokalne jezike.

“Ovaj sporazum dokazuje našu posvećenost da prenosimo i širimo znanja i iskustva u sve delove sveta i pokuzuje koliko su važne informacije iz ovog regiona. Sporazum nam daje mogućnost da pružimo podršku lokalnim partnerima u vidu obuke kadrova i davanju ekspertskih saveta. Oduševljeni smo što se N1 priključuje CNN porodici i unapred se radujemo saradnji sa N1 timom,” poručio je Rani Rad, izvršni potpredsednik i komercijalni direktor kanala CNN International.

Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), vodeća “pay TV” platforma u Jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemah BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu.

“Veoma smo uzbuđeni što učestvujemo u kreiranju kanala N1,” rekao je Kameron Munter, viši savetnik Junajted grupe. “To je važan korak u integraciji ovog regiona u Evropsku Uniju i u prihvatanju njenih visokih standarda kada su u pitanju kanali sa celodnevnim informativnim programom.”

Kanal N1 će svojim gledaocima pružiti najnovije, tačne i nezavisne vesti. “Naša najsavremnija tehnologija i tim posvećenih profesionalaca odrediće buduću reputaciju N1 kanala, odnosno poverenje gledalaca,” kaže direktor kanala Sadler i dodaje da će “N1 postati simbol za pouzdane vesti 24 časa dnevno.”
 

Kanal N1 će svakodnevno obrađivati sve važne informacije u vezi sa Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom pojedinačno, kao i najvažnije regionalne i globalne teme. Sva tri informativna centra biće povezana i sarađivaće međusobno.
Sporazum o saradnji sa CNN-om daje kanalu N1 eksluzivno pravo na prikupljanje informacija sa CNN International kanala, kao i pravo da koristi njihov video materijal, uključujući i uključenja uživo. Ova saradnja omogućava kanalu N1 i da emituje odabrane programe CNN-a, prevedene na lokalne jezike. Sa druge strane, CNN International će moći da koristi sve informacije kanala N1 u vezi sa Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.


Takođe, CNN će kanalu N1 pružati konsultantske usluge, vršiće obuku kadrova i operativnu podršku za period do početka emitovanja programa, ali i nakon toga. To uključuje uredničku i tehnološku obuku za kadrove N1 kanala u centrali CNN-a u Atlanti.


Za proizvodnju i plasman informativnog sadržaja vrhunskog kvaliteta, što je jedan od glavnih ciljeva kanala N1, veoma su važni visoka obučenost kadrova i jasno razumevanje profesionalnih standarda. Zato će kanal imati mnogo koristi od višegodišnjeg iskustva i ekspertske podrške Keneta Tivena, bivšeg potpredsednika CNN za istraživanje i razvoj ,koji je angažovani stručnjak na ovom medijskom projektu.


Kanal N1 će koristiti tehnologiju 21. veka za potrebe plasiranja informacija u 21. veku. “Ova tehnologija će omogućiti kanalu N1 da pravovremeno plasira kvalitetan sadržaj putem različitih medijskih platformi: televizije, interneta i mobilnih uređaja, kako bi gledaoci mogli da prate ažurne vesti iz svojih sredina i celog sveta, bilo gde da se nalaze i u bilo koje vreme,” najavljuje tehnički direktor N1, Ralf Manti.

Brent Sadler

 
Sa CNN podrškom, a pod vođstvom generalnog direktora i direktora programa Brenta Sadlera, kanal N1 će angažovati najtalentovanije i najsposobnije kadrove u regionu bivše Jugoslavije. “Profesionalizam, urednička nezavisnost i kreativno, odgovorno i osvešćeno izveštavanje su veoma visoki kriterijumi rada koje će postaviti kanal N1, ” kaže Sadler.


Kanal N1 će imati potpunu uredničku odgovornost za svoj sadržaj, koji će biti emitovan uz punu novinarsku nezavisnost.

“Striktne uredničke smernice za tačno i nepristrasno izveštavanje biće primenjene u okviru cele mreže,” kaže Sadler, “N1 će biti multimedijalni servis, a internet će biti važan deo njegovog razvoja, kako na polju plasiranja vesti, tako i u neposrednoj komunikaciji sa korisnicima.”

Generalni direktor i direktor programa N1 očekuje da će i “gledalačko novinarstvo” predstavljati bitan segment u kreiranju sadržaja, “Gledaoci će igrati važnu ulogu kroz interaktivnost sa našom informativnom mrežom putem telefona, SMS poruka, mejla, internet softvera i raznih aplikacija za mobilne uređaje,” kaže Sadler.


Kao dugogodišnji međunarodni dopisnik CNN-a i nekadašnji dopisnik sa Bliskog istoka za londosnki ITN, Brent Sadler je u vrhu svetske medijske scene prisutan već 25 godina. Njegovo izveštavanje iz raznih krajeva planete donelo mu je brojna novinarska priznanja, među kojima i prestižnu američku nagradu za televizijsku produkciju “Emi” (Emmy Award ), kao i “ britanskog Oskara” Akademije za film i televiziju Velike Britanije (The British Academy of Film and Television Arts).
 

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 05.09.2013 15:06h

    Hvala ne treba.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP