Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTRI NE HAJU ZA RODITELJE

Dobila otkaz jer je brinula o teško bolesnom detetu!

Autor: E. A. | 24.02.2015 - 19:00:00h | Komentara: 11

„Nedaj bože nikome da iskusi sve ono sa čime se mi roditelji dece obolele od raka suočavamo. Prisustvo, podrška, nega, pa i topla reč, našim mališanima dok vode bitku protiv opake bolesti je neophodna. Danonoćno, mesecima, koliko god da je potrebno. A onda ostaneš bez posla...“.

Dođite na dečje odeljenje Onkologije, bolje ćete nas razumeti: Olja i Valentina

Dođite na dečje odeljenje Onkologije, bolje ćete nas razumeti: Olja i Valentina

Tako počinje svoju potresnu priču Valentina Preković (47), majka petnaestogodišnje Olje, koja boluje od tumora kičme, reagujući na stav Vlade Srbije koja nije prihvatila inicijativu da se izmeni Zakon o zdravstvenom osiguranju.
Ovim izmenama roditeljima dece obolele od raka omogućilo bi se odsustvovanje sa posla dok traje lečenje i za to vreme bi primali punu zaradu. Ali u Vladi Srbije za tu inicijativu, bar za sada, nema razumevanja...


- Pored silne muke zbog bolesti ćerke, prošlog ponedeljka zadat mi je još jedan udarac. Dobila sam otkaz samo zato što nisam mogla da vodim bitku za život svoje Olje i da dolazim na posao. Poslodavci nisu imali razumevanja za moju situaciju i bolovanje na kojem sam od jula prošle godine. Zato Vladu i sve njene članove koji su pokazali da nisu na strani nas roditelja treba da je stid - kaže Valentina, koju je vest da Vlada nije prihvatila inicijativu za pomoć roditeljima dodatno porazila.

Ministri, stidite se!

Ministri, stidite se! | Foto: Marko Metlaš


- Sve članove Vlade, ali i poslanike Skupštine Srbije, pozivam da odvoje samo jedan sat i dođu na dečje odeljenje Onkološke klinike u Beogradu. Verujem da će većina shvatiti šta proživljavamo - poručuje Pekovićeva.


Inače, Vlada je Skupštini Srbije predložila da izmene ne prihvati u načelu jer takvo rešenje ne postoji ni u jednom sistemu obaveznog zdravstvenog osiguranja, a dodatna finansijska sredstva za tu namenu u ovom momentu ne mogu da obezbede ni organizacija obaveznog zdravstvenog osiguranja, ni poslodavci.

Milisavljević ipak optimista

Poslanik DS-a Dušan Milisavljević očekuje da će izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju ipak biti usvojene.
- Vlada je dostavila mišljenje, ali Skupština odlučuje - kaže Milisavljević, koji je sa NURDOR-om inicirao izmene tog zakona. On ističe da ima podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktorke RFZO Verice Lazić, te da zajedno traže rešenje.

Poslednji komentari
  • Violeta Vreme: 24.02.2015 07:49h

    Gospođo Valentina, žao mi je zbog bolesti vaše ćerke i zbog svega što morate da prođete. Vladu nije briga za to, za bolesnu decu, zamažu nam oči nekim novim zakonom koji usvoje a sve ostalo ostaje isto. Neće oni doći na onkologiju. Ne dao Bog, njihova deca bi se lečila u inostranstvu, za njih će se uvek naći neka rupa u zakonu...a i namlatili su se para pa će moći sve da plate...a bolesni neka čekaju Ognjanoviće da im uplate nešto od para koje su prisvojili...TUGO MOJA, zar će SRBA stvarno ostati koliko pod šljivu može da stane.

  • jelena Vreme: 24.02.2015 08:16h

    Gospoda ministri su za svaku osudu.Jasno mi je da se nema para,ali za ovkve stvari novac mora da se nadje.Pre nekoliko meseci sam bila na odeljenju onkologije i dozivela sok koliko dece boluje.Verujte da mi je bilo potrebno vreme da se vratim normalnom zivotu posle ovog saznanja.Niko od nas nije siguran sta ga moze snaci u zivotu,i zato apelujem na nadlezne da pronadju resenje za ovu decu kao i njihove roditelje.

  • nenad Vreme: 24.02.2015 09:12h

    tuzno je da deca ispastaju i njihovi roditelji sto politicari ministri neznaju svoj posao,,,,,,mi smo kao nacija zaostala i nekulturna,,,,,,,,,inas zdrastveni sistem nikada nije ni bio na nekom nivou,,,neljubaznost zdrastveni radnika,,,,i rad ministra je slika srbije,,,,,beda a ovamo kao neki pravoslavci,,,a neznam ni sta to znaci,,,,jadni smo,,,,

  • Jasna Simonovic Vreme: 24.02.2015 22:50h

    Uopšte mi nije jasno kako može da dobije otkaz neko ko je na bolovanju zbog deteta...Koliko znam to je mimo zakona...

  • ljilja Vreme: 25.02.2015 00:25h

    sramota ko ima m... da pokaze Vucicu kako nam vlada dobro radi da pomremo od gladi bolesni .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP