Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA NA VMA

Dobila otkaz u osmom mesecu trudnoće i nazvana "bezobraznom"!

Autor: Alo.rs | 18.04.2015 - 11:18:00h | Komentara: 11

Medicinska sestra iz Sevojna Gordana Bisić (30) dobila je otkaz u beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji zbog trudnoće.

„Strogo poverljiv“  izveštaj inspekcije: VMA

VMA | Foto: Rajko Ristić

Bisićeva je bila zaposlena u Centru za hiperbaričnu medicinu od novembra 2011. godine, što je skoro od osnivanja ovog odeljenja. Ona je bila pod ugovorom o privremenim i povremenim poslovima koji je više puta produžavan.

U novembru je raspisan konkurs za stalno zaposlenje na koji se ona prijavila, ali nije prošla, već je 25. marta dobila otkaz. Rečeno joj je da je "prestala potreba za njenim radom".

- Ona je taj posao obavljala korektno. Takva vrsta angažovanja podrazumeva angažovanje po potrebi, odnosno plaćanje dnevnica za obavljeni rad. Kako imenovana više nije mogla da obavlja dodeljene zadatke, a na pomenutom konkursu nije prošla jer nije zadovoljila propisane kriterijume, Vojnomedicinska akademija više nije imala pravnu osnovu za njeno dalje angažovanje. Žao nam je zbog novonastale situacije, kao i zbog njene pogrešne interpretacije - rekli su izVMA za "Večernje Novosti".

Trudnica

Gordana Bisić je radila do osmog meseca trudnoće i dobila otkaz | Foto: Profimedia / Ilustracija

Gordana je otkrila da su od nje tražili da potpiše da svojevoljno napušta posao iz ličnih razloga, a ona je to odbila i tada su joj rekli da je "nezahvalna i bezobrazna".

Bisićeva je ubeđena da su je oterali zato što ne mogu da je čekaju mesec, dva kada bude na porodiljskom iako je svojevoljno radila do sredine osmog meseca trudnoće. Ona se trenutno trudi da ne brine zbog bebe koja stiže, ali se sprema da tuži ovu ustanovu.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • GOCA Vreme: 18.04.2015 12:49h

    ......E tako se unistava jedna pravoslavna nacija!!!!!!!!UZAS!!!!!

  • Dardej Vreme: 18.04.2015 13:31h

    Niko nema komentara jer su prezauzeti sa Mimi Oro,Stanijom i ostalim starletama ko ce koga da ufura i ugura.Sram vas bilo gradjani srbije sto ste nemi i gluvi na sve strane dok zivot ide u propast u ovoj takozvanoj drzavi.Narode,jeste li vi normalni? Dignite glas i svi na ulice!!!

  • aleksandar Vreme: 18.04.2015 13:46h

    trazili ste/glasali ste/gledajte

  • Драгомир Vreme: 18.04.2015 14:45h

    ВМА није оно што је био!Из целе Србије дошли старци готово на носилима или уз пратњу на заказане операције очију од пре годину дана.СВИ СУ ВРАЋЕНИ ЈЕР НЕМАЈУ СРЕДСТВА?Нису се удостојили ни да толико старих пацијената обавесте телефон!Ја сам био са блиском рођаком која је од старости једва стајала и разочарано се вратила 150 км од Београда.Само су старцима нешто око главе обајали што ће да од државе да наплате ,,па ће накнадно бити обавештени,,?Море,бре бато,све је то политика да се иде код приватника а то они по кућама раде.

  • Jelena Vreme: 18.04.2015 15:00h

    Jadan narod u ovoj drzavi ,vise ni na jednom poslu ne mozes opstati bez ucena . Sve nam je gore i gore . A narod cuti . Sramota .....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP