Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EPS NE PRESTAJE DA ŠOKIRA ŽITELJE JUGA SRBIJE

Dobio račun od 13,4 miliona!

Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | 24.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Grujica Stanijanović iz sela Tešica kod Aleksinca umalo se nije onesvestio kada mu je iz EPS-a stigao decembarski račun za struju jer je na njemu stajao iznos od 13,4 miliona dinara!

Decembarski  računi mnogima  zadali glavobolju

Decembarski računi mnogima zadali glavobolju | Foto: Dimitrije Goll

- Prvo sam pomislio da je 13.000 dinara, što je mnogo, jer obično plaćamo oko 2.000 dinara. Žena kaže: „Lele... Nisu normalni“. Onda vidim mnogo brojki ima, pa kažem, ma nije 13.000, nego 130.000 dinara. Žena se hvata za glavu. Onda vidim da nije ni to, da je neka brojka koju ne mogu da pročitam koliko cifara ima. Da je račun na preko 13 miliona dinara. Šokirali smo se! Nije prijatno bilo - poverava se Grujica.


Rekorder

Stanijanović je apsolutni rekorder u Srbiji po iznosu pogrešnog računa za struju. Astronomske račune dobila su nedavno i dvojica Nišlija. Penzioneru Dušanu Anisimovu iz Niša za kućno brojilo stigao je račun za struju od skoro dva miliona dinara, dok je Zvonimir Tošić dobio račun od oko 1,7 miliona dinara za brojilo koje meri potrošnju u podrumu! „Jugoistok“ je saopštio da su to posledice grešaka prilikom očitavanja i dostavio ispravne račune.

On kaže da nema ni dinara duga za struju, pa ga je toliki iznos još više iznenadio.
- Na računu piše da sam potrošio 688.254 kilovat-sati, što je neverovatno. Toliku struju ne da ne može da potroši Aleksinac, nego ni ceo Niš.

Da stvar bude čudnija, onda su počeli da stižu i drugi računi - na 1.402 dinara, na 2.323, pa na 1.889 dinara. Čekam da ne dođe još neki, pa da saberem i sve platim odjednom - kaže Grujuca u šali.


U niškom „Jugoistoku“ kažu da je došlo do greške zbog pokvarenog strujomera i da je nepravilnost otkrivena bez reklamacije.

Račun za struju

Račun za struju


- Pokvareni strujomer je davao pogrešnu potrošnju. Primećeno je to na vreme, pa je ispravljeno. Zamenjeno je brojilo, ali pošto se svaka korekcija beleži kao zaseban račun, stiglo je i više računa. Ispravan račun koji treba da plati je onaj od 1.402 dinara - kaže Slađana Mančić, portparol „Jugoistoka“.

Stanijanović, međutim, kaže da ga više od milionskog računa za domaćinstvo brine račun koji je dobio za lokal, a koji iznosi 32.000 dinara.

- U novembru sam za lokal struju platio 10.500 dinara, a za decembar tri puta više. Pa to nije normalno. Rekli su da je bila veća potrošnja oko Nove godine za 20 do 30 odsto, ali ovo je previše. Nemam ni kome da se žalim, zaštićeni su kao beli medvedi - kaže on.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 24.01.2014 10:14h

    MISLIM DA ZA OVU ZAGREBANCIJU NARODA NEKO TREBA PRED -SUD.Ovo je atak na psihu,fizicko zdravlje i integritet svakog potrosaca. Te EDB mastiljare uopste nije briga sto su desetine hiljada ljudi opterecene njihovim /namernim ili ne ,bas me briga/LOPOVLUKOM izlozeni i /ponovo/ *ZAKACENI* bolestima.Proradili cirevi, skocio secer, tremor ubija, srce preskace,sfinkteri popustaju,alopecija *ubi* kosu.,depresija ubi volju,porodicne svadje ko je kad i zasto ukljucivao TA pec/A NIKO NIJE,JER ZIVELI SMO TE PROLECNE TEMPERATURE.SRA-MO-TA.

  • ministar Vreme: 24.01.2014 11:44h

    Sad je sve jasnije!

  • dragan Vreme: 24.01.2014 13:37h

    Ovi su gori od ds-a oni su makar isplacavali plate i penzije a ovi kako su krenuli ne cemo imati ni za hleb...Ovaj Radulovic nije normalan sta covek prica o zakonu o radu pucice i sns polako samo gledajte i ako sam glasao za njih.Razocarao sam se svi su isti i ako tu recenicu svi govore ne mogu da verujem da unakazuju ovu nasu lepu zemlju a tolko smo bogati prirodnim resursima da mozemo da pariramo svima i da sami od toga zivimo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP