Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SULUDO!

Dobio spor, ali ostao bez
para i još mora da plati!

Autor: | 05.11.2012 - 15:45:00h | Komentara: 2

Dopisnik alo.rs iz Novog Sada Nikola Travica obavezan je da plati sudske troškove u visini od 53.000 dinara iako je dobio spor protiv bivših poslodavca zbog neisplaćenih zarada!

Nikola Travica

Žrtva loših zakona: Nikola Travica

Travica je, naime, tužio firmu "Novi građanski list d.o.o." iz Novog Sada zbog neisplaćenih zarada u visini od preko pola miliona dinara. Iako je Osnovni sud doneo odluku u njegovu korist, za sada ne postoji mogućnost da dobije zaostale lične dohotke jer su računi ove firme blokirani. Umesto neisplaćenih zarada, Travica je dobio nalog za plaćanje sudske takse u visini od od 53 hiljade dinara.
Istovremeno, vlasnici "Novog građanskog lista" osnovali su novo preduzeće koje izdaje nedeljnik NS reporter.
Dva novinarska udruženja, NUNS i NDNV su saopštila da srpsko pravosuđe ugrožava prava novinara i svih zaposlenih čak i u slučajevima kada donese presudu u njihovu korist.

Nikola Travica

Travica na radnom mestu

"Upozoravamo javnost da su novinari u Srbiji višestruko ugroženi i da je strpljenje novinara i novinarskih organizacija pri kraju. S obzirom na činjenicu da su novinari u Srbiji na ivici egzistencije, ovaj slučaj možemo nazvati snažnim pritiskom ne samo na radna prava novinara, već i pritisak na slobodu izražavanja. U pitanju je cinični paradoks našeg vremena, po kojem novinari, čak i u onim slučajevima kada se osmele da svoja nedvosmisleno ugrožena prava pokušaju da ostvare sudskim putem, na kraju bivaju kažnjeni. Smatramo da se na ovaj način, najverovatnij smišljeno, šalje poruka javnosti, novinarima i zaposlenima, da država ne želi da štiti njihova prava već ih ostavlja na milost i nemilost poslodavcima", navode u saopštenju NUNS i NDNV.
Poslednji komentari
  • snežana Vreme: 06.11.2012 08:59h

    Gospodine, svaka donešena odluka ima prvo žalbe. Na odluku ukoliko ste nezadovoljni uložite žalbu u datom vremenu za to. Vaš slučaj jeste specifičan ali ne i nerešiv. Imate pravo na nadoknadu neisplaćenih plata, kao i na svu nanetu materijalnu i finansijsku štetu od strane poslodavca ako se utvrdi postupkom da ste u pravu. Nadam se da su sve iznete činjenice u napisu istinite i da ćete u žalbenom postupku rešiti pozitivno vaša prava na nadoknadu a o plaćanju 53.000 dinara ćete razmišljati kada se postupak završi i kada postane izvršan. Do tada koristite sva prava iz obligacija..... pozz

  • Gari Vreme: 06.11.2012 09:10h

    Neverovatno je kakvo sudstvo i pravne mehanizme imamo. Covek dobije tuzene na sudu i mora da plati troskove?! Ovde se svaki dan potvrdjuje da treba zaobilaziti sudove i uzimati pravdu u svoje ruke. Jel to poruka?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP