Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA NE BRINETE

Dobri direktori otpušteni iz EPS-a će naći posao

Autor: Tanjug | 28.06.2015 - 11:45:00h | Komentara: 3

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović smatra da će nakon ukidanja određenog broja direktorskih mesta u EPS-u, oni koji su zaista dobri, naći uposlenje u drugim kompanijama.

Aleksandar  Obradović:  Direktor EPS-a

Aleksandar Obradović: Direktor EPS-a | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Prva faza reorganizacije EPS-a završava se 1. jula, a umesto 14 preduzeća, u okviru tog sistema poslovaće tri.
Od marta ove godine u tom javnom preduzeću se primenjuje nova organizaciona šema, kojom se ukidaju sve direkcije, ukinuta su 43 direktorska mesta, a broj sektora je smanjen sa 65 na 35.
- EPS će od 1. jula biti sasvim druga kompanija, onaj EPS koji smo znali do sada odlazi u istoriju, Elektroprivreda Srbije će sada poslovati na totalno drugim osnovama... moramo da budemo efikasna i profitabilna kompanija - rekao je Obradović za televiziju "Pink".

Na pitanje šta će biti sa direktorima nakon ukidanja njihovih radnih mesta, da li će biti preraspoređeni ili otpušteni, Obradović je rekao da se nada da će, ako se govori o "najvećim" direktorima, ako su zaista tako dobri, naći negde uposlenje u Srbiji.
Mi da bismo nekoga otpustili moramo da se prvo konsultujemo i sa sindikatima tako da ceo ovaj proces biti ispraćen sa našim sindikatima, kazao je Obradović.

- Procedura je takva da, je neki direktor ili i šef kada mu se ukine radno mesto, on automatski spušten na niži nivo...Zato kažem ako su to zaista dobri direktori naći će uposlenje u drugim kompanijama - naveo je Obradović.
Poslednji komentari
  • dr Vreme: 28.06.2015 17:53h

    naravno da ce naci drugi drzavni posao nebrinemo zbog njih

  • DJovan Vreme: 28.06.2015 21:02h

    Kazes dobri direktori, a mislis najveci lopovi u Zemlji Srbiji, pa ako mi neko pokaze postenog direktora u nasoj Srbiji, casti cu ga mesec dana da pije I jede sta god oce.Bar da se ne javljate. Zadnjih deset ili dvadeset godina samo se pise o lopovima ditektorima, sramota me je sto se sa nekima druzim I mislim, da li je I on bio ili je jos uvek lopov.Nemoguce je u Srbiji biti posten director, jer to drzava nasa ne dozvoljava.

  • beba Vreme: 28.06.2015 22:09h

    a gde da nađu DOBRI RADNICI posao kad ih uz razna obrazloženja otustite sa posla , lovatori . vezaši , kupljene diplome, rođačke veze će ostati

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP