Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĐILAS NIJE NI PRVI, A VEROVATNO NI POSLEDNJI NASILNIK MEĐU POLITIČARIMA

Dođi 'vamo da ti rascopam glavu!

Autor: Ekipa Alo! | 14.12.2014 - 09:30:00h | Komentara: 1

Dragan Đilas, dojučerašnji gradonačelnik Beograda i lider demokrata, nije ni prvi, a nažalost, neće biti verovatno ni poslednji političar koji se poslužio fizičkim nasilništvom kako bi isterao svoje.

Bračni par Đilas

Iva i Dragan Đilas | Foto: Goran Srdanov

Politička borba često se ovde vodila i udarcima ispod pojasa, a njihova raznovrsnost otkriva da su zastupnici interesa nas običnih ljudi prilično inovativni, za razliku od retorike koja je dosadila i bogu i narodu. Mada je Đilas poznat javnosti kao čovek nezgodne naravi, nedavni slučaj u kojem se on fizički obračunao sa tastom i nasrnuo na taštu u porodičnom stanu otkrio nam je ovog demokratu kao čoveka koji ne preza ni od pesnica. Posle šutiranja po televizijskim studijima, pljuvanja i pesničenja u skupštini, kafanskih šorki i polivanja vodom oponenata, ovo je prvi put da je političar ovakavog kalibra vinovnik klasičnog nasilja u porodici. Od ove nedelje Dragan Đilas je zaslužio da se pridruži ostalima iz sveta politike koji su pokazali da ne umeju da savladaju zver u sebi.

Vojislav Šešelj: Oružje, pesnice, psovke, pretnje...

U „sudaru“ sa estradom: Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: A. Dimitrijević

Lider radikala služio se svim sredstvima u dugogodišnjoj političkoj borbi. Pomenućemo samo one koji se i danas prepričavaju. Među prvima je onaj iz daleke 1992. kada je ispred Savezne skupštine udario pesnicom jednog taksistu-štrajkača koji mu je uputio psovku. Iste godine Šešelj napada učitelje, a najupečatljivija slika svakako je ona kada maše podignutim pištoljem ispred mase demonstranata na studentskom protestu 1992. Izobličeno lice advokata Nikole Barovića takođe se pamti. Njega je pretukao jedan od dvojice Šešeljevih telohranitelja. Šešelj je tada tvrdio da je on samo malo udario Barovića, koji se potom “okliznuo na koru od banane”.

Nataša Jovanović: Šut u cevanicu i voda u lice!

Baš kao što je prštalo između dve Gordane, žestoko je bilo i između dve Nataše 2002. Radikalka Nataša Jovanović izgubila je živce u jednoj žučnoj raspravi, pa je ustala sa svog mesta, prišla predsedavajućoj Nataši Mićić i pljusnula joj vodu u lice. Usput je počupala i kablove s mikrofona. Nešto kasnije, Nataša Jovanović je za poslanika G17 Miloljuba Albijanića primenila drugi recept - šutnula ga je u cevanicu usred Skupštine!

Nenad Čanak: Oplavio čoveka u kafani!

Nenad Čanak

Nenad Čanak | Foto: Nenad Mihajlović

Lider LSV-a u kafani ima kratak fitilj. To je na svojoj koži osetio Pavle Lešanović koga je Čanak, uz pomoć svojih pratilaca, brutalno pretukao u kafani. Protiv Čanka je podignut optužni predlog, a tokom procesa nije utvrđivano da li mu je pripadao pištolj koji je bio uperen u glavu Lešanovića, dok su ga saučesnici pored kola gazili. Čanak je 2008. za vreme intervjua, iznerviran pitanjima, uzeo kasetu iz diktafona, smrskao je i bacio na pod. Zatim je izbacio novinarku iz kuće, ali joj se potom, ipak, javno izvinio.

Velimir Ilić: Mae-geri u novinara!

Velja

U pozamašnoj zbirci prostakluka Velimira Ilića najgori je onaj kada je 2003. usred intervjua, ispred uključenih kamera nasrnuo na novinara Vladimira Ješića i, umesto u ciljanu glavu, šutnuo ga u potkolenicu. Uz ovaj mai-geri, ministar u ovoj i nekoliko prethodnih vlada “počastio” je novinara i salvom uvreda i psovki. “Sram te bilo, ti mene zajebavaš, bre, ovde, bre, p..... jedan”...

 

Gordana Pop Lazić: Damski štiklom u glavu! 

Gordana Pop Lazić

Gordana Pop Lazić | Foto: Andrej Isaković

Najspektakularniju repliku u istoriji parlamenta uputila je poslanica radikala Gordana Pop Lazić. Ona je tokom skupštinske rasprave 2009. bukvalno zafrljačila svoje cipele prema predsedavajućoj Gordani Čomić iz DS-a. Čomićeva je prošla bez povreda jer su cipele završile u klupama ispred njenog mesta.

 

Milorad Vučelić: Pesničenje u Kanu 

Kada je Emir Kusturica 1995. osvojio drugu „Zlatnu palmu“ u Kanu, izbila je jedna od najvećih tuča koja se pamti u istoriji čuvenog filmskog festivala. Glavni protagonisti makljaže u jednom luksuznom kanskom restoranu bili su laureat Kusturica i tadašnji generalni direktor RTS-a Milorad Vučelić. Prema priči koju su obojica podelili s javnošću, srpski tabor reagovao je u odbrani časti jedne glumice koju je neki nedžentlmen uhvatio za zadnjicu. Kusturica je udario nasrtljivca, njemu su uzvratili telohranitelji udarenog, u pomoć reditelju uskaču prisutni članovi ekipe “Podzemlja”, među njima i Vučelić, pa se blazirana festivalska atmosfera pretvorila u pravu kafansku kavgu.

Marjan Rističević: Laktom nasrnuo na Vendi u rijalitiju!

Rističević

I sam ulazak političkog zastupnika seljaka Marijana Rističevića u “Farmu” nagoveštavao je veliki cirkus pred kamerama. Rističević je opravdao očekivanja i bio akter gotovo svih svađa koje su učesnici svakodnevno priređivali gledaocima. U jednoj “masovki”, u kojoj je izgovoreno pregršt vulgarnih psovki i uvreda, sevnuo je i udarac: Rističević je udario Vesnu Vukelić Vendi laktom u grudi!

 

Branislav Vakić: Klasičan skupštinski nokaut! 

Sezonu klasičnih tuča u politici ipak su otvorili sada već zaboravljeni Branislav Vakić iz SRS-a i Mihajlo Marković iz SPO. Nervoza te ratne i krizne 1993. bila je toliko velika među poslanicima vlasti i opozicije u tadašnjoj Saveznoj skupštini da su se polemike završavale čak i pesnicama! Nekoliko sati pred sukob policije i demonstranata i hapšenje lidera SPO Vuka i Danice Drašković u skupštini se desio ozbiljan incident u kojem je radikal Vakić, inače bivši bokser, klasičnim nokautom ućutkao kolegu iz opozicije Markovića.
 

Poslednji komentari
  • mačić Vreme: 15.12.2014 13:25h

    NE BRKAJTE BABE I ŽABE. kakve veze ima bilo čije nasilničko ponašanje u porodici sa FUNKCIJOM polotičara. čovek ko čovek, mesar ili političar - nema razlike. Zato ovakve komparacije izostavite. i mene moj čovek maltretira, a sasvim je apolitičan.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP