Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Dodik: Andrićgrad - najveći projekat ikada

Autor: Tanjug | 30.12.2012 - 18:47:00h | Komentara: 2

U prisustvu velikog broja gradjana Višegrada i okoline danas je u Andrićgradu otvorena Ulica Mlade Bosne, zatim poslovni prostori "M:tel-a", Nove banke, kao i pivnica, pekara, zlatara, optičarska radnja i apoteka.

Za ukidanje Vojske BIH: Milorad Dodik

Za ukidanje Vojske BIH: Milorad Dodik | Foto: Petar Marković

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tim povodom da je izgradnja Andrić grada najveći projekat koji je Republika Srpska ikada realizovala i da nema sumnje da će biti završen do Vidovdana 2014. godine.


“Izgradnja Andrićgrada nije lokalni i republički već civilizacijski projekat koji će ostati za sva vremena”, rekao je Dodik novinarima nakon otvaranja Ulice Mlade Bosne i poslovnih objekata u Andrićgradu.

On je, naime, primetio da je ovo jedini grad na svetu tokom čije izgradnje ljudi, pa čak i đačke ekskurzije, dolaze da vide kako se on radja i niče iz zemlje.
“Andrićgrad će udahnuti i novi život Višegradu, iz koga su ljudi bili počeli da se iseljavaju”, kazao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Andrićgrad

Andrićgrad | Foto: www.andricgrad.com

On je rekao da je uveren da ni sam idejni tvorac Andrić grada, Emir Kusturica, nije bio svestan kad je počinjao ovaj projekat kakvo će grandiozno delo napraviti.

“Ovo što je dosad urađeno dokaz je svim "nevernim Tomama" da je moguće ono što je do juče bilo nemoguće”, rekao je predsednik Srpske.

Kusturica kratko je predočio šta je do sada izgrađeno, istakavši da sledi završetak Andrićevog instituta koji će biti treća po važnosti i uticaju institucija srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije.

Andrićgrad

Andrićgrad | Foto: www.andricgrad.com

“Izgradićemo u idućoj godini i Akademiju lepih umjetnosti i studentski dom u kome će stanovati studenti iz celog sveta”, najavio je Kusturica.

Slavni režiser je rekao da je planirano da Andrić grad bude svečano otvoren premijerom opere "Na Drini ćuprija" u novoizgradjenom pozorištu.

"Višegrad i Andrićgrad uskoro će imati sve institucije koje imaju najveći evropski gradovi, a dokaz za to je da Višegradjani gledaju u isto vreme najnovija filmska ostvarenja kao i stanovnici San Franciska", kazao je on.

Kusturica je istakao ogromnu zaslugu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika za izgradnju Andrićgrada i podsetio da su "Večernje novosti" ovaj projekat proglasile za najplemenitiji podvig godine.
Poslednji komentari
  • Владо Бања Лука Vreme: 30.12.2012 20:40h

    Шта прича овај лопов? Какав Андрићград? Шта је са армијом гладних у Републици Српској? Шта је са милијардама које си опљачкао? О томе ти мало причај...

  • Bata Vreme: 31.12.2012 10:49h

    Jos ce ispasti da Dodik nije crna ovca. Ovo je uradio, jedino zbog sebe. Ako je uradio?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP