Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROCENA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE

Dodik: Britanija će povući rezoluciju!

Autor: Srna | 08.07.2015 - 08:12:00h | Komentara: 0

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će Velika Britanija, verovatno, povući svoj predlog rezolucije o Srebrenici, da ne bi bila preglasana u Savetu bezbednosti UN.

„Ko je taj  Server“:  Milorad  Dodik

Milorad Dodik | Foto: S. Pasalić

Dodik veruje da će britanski predlog rezolucije o Srebrenici biti odbačen u Savetu bezbjednosti UN i da ga neće biti moguće usaglasiti.
"Odlaganje sednice Saveta bezbednosti UN govori o tome da su svi naši prijatelji u svetu razumeli ono što su i Srbija i Republika Srpska govorile prethodnih dana o lošem uticaju te rezolucije i cinizmu koji je Velika Britanija pokazivala predlažući tu rezoluciju, ignorišući činjenicu da ne bi poboljšala pomirenje u BiH, štaviše da bi to bio razlog za dodatne sukobe i razilaženja u BiH", ocenio je Dodik.
Predsednik Dodik uveren je da se britanska rezolucija ne može popraviti da bi bila prihvatljiva.
"Britanci su je napisali kao osudu i trajnu diskvalifikaciju jednog naroda. Oni su aludirali na to da se trajno stvori temelj za urušavanje Republike Srpske, jer se ionako Srpska najčešće osporava različitim pogrdnim stvarima kakav je genocid, genocidna tvorevina i mnogo čega drugoga", rekao je Dodik sinoć za Radio Beograd.
Komentarišući veoma čvrst stav Kine, Dodik je naveo da postoji čvrsta koordinacija između Rusije i Kine u tom pogledu i o tom pitanju.
"Kontaktirao sam i ranije sa njihovim ljudima ovde na terenu. Oni su veoma dobro upoznati. Kina ima odgovoran stav u tom pogledu, za razliku od Velike Britanije koja ima ponižavajući i svađalački stav u suštini", rekao je predsednik Srpske.
Dodik ističe da je poznato da je britanska politika najčešće usmerena ka tome da na određenim područjima pravi dugotrajne zavade među ljudima i narodima.
"Naravno, Kina to nikada nije činila i može se razumeti zašto je Kina na ovaj način reagovala, konstatujući i uvažavajući stavove koje su im iznosili rukovodstvo Srbije i mi iz Republike Srpske", rekao je Dodik.
Sednica Saveta bezbednosti UN o britanskoj rezoluciji o Srebrenici trebalo bi da bude održana danas, nakon što je juče dva puta odložena zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP