Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK RS ČESTITAO PRAZNIKE

Dodik: Da budemo zajedno
i da verujemo jedni drugima!

Autor: Tanjug | 30.12.2012 - 15:45:00h | Komentara: 0

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima predstojeće novogodišnje i božićne praznike, istakavši da brine i da je tužan što nisu otklanjene sve teškoće, ali da treba da budemo zajedno i da verujemo jedni drugima.

Dodik je ocenio da Srpska ima stabilnu i sigurnu budućnost i naglasio da naredne godine, njeni organi i institucije moraju pokazati dodatnu energiju u rešavanju problema.

Za ukidanje Vojske BIH: Milorad Dodik

Čestitao predstojeće praznike: Milorad Dodik | Foto: Petar Marković

"Republika Srpska je naša i pripada samo nama, i zato je važno da je razumemo i da zajedno radimo. Znam da nije lako i da brojne porodice žele veću sigurnost. Brinem se, i tužan sam, što ne uspevamo da otklonimo sve teškoće. Ono što mogu da uradim jeste da budemo zajedno, da verujemo jedni drugima i da zajednički pobedimo teškoće kojima je izložen celi svet", rekao je Dodik.

U čestitki se navodi da je 2012. godina bila puna izazova na političkom i ekonomskom planu i da je sa političkog stanovišta bila uspešna za Republiku Srpsku.

"Uspeli smo da odgovorimo na sve izazove i postignemo određeni napredak u rešavanju problema na nivou BiH, uz uvažavanje i afirmaciju naših stavova. Takvu politiku nastavićemo i u 2013. godini, vodeći računa, iznad svega, o interesima Republike Srpske i njenih gradjana", rekao je on.

Dodik je ukazao da je zato potrebno zadržati jedinstvo svih relevantnih političkih faktora u Republici Srpskoj, "u pogledu ključnih nacionalnih i republičkih pitanja".

Istovremeno, mora se sačuvati socijalna i ekonomska stabilnost na unutrašnjem planu i "ne sme se dozvoliti da se ostvare želje dredjenih krugova koji pozivaju na vaninstitucionalno delovanje i urušavanje Republike Srpske", naveo je on.

"Svima treba da bude jasno da oni to čine zbog sopstvenih interesa i da za svoje ciljeve žele da iskoriste postojeće teškoće", rekao je Dodik, navodeći da je to poznati scenario širom sveta, koji se ovde neće ostvariti.

"Ne želimo da kažemo da u Republici Srpskoj nema problema. Međutim, ti problemi nisu veći nego u drugim društvima u okruženju, niti mogu biti rešeni van institucija sistema. Naredne godine, organi i institucije Republike Srpske, moraju da pokažu dodatnu energiju u rešavanju problema sa kojima se kao društvo suočavamo", kazao je predsednik Srpske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP