Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GOVOR PROPRAĆEN APLAUZOM

Dodik: Davaćemo imena ulicama i trgovima po Mladiću i Karadžiću!

Autor: SRNA | 04.09.2014 - 23:28:00h | Komentara: 6

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Tomislav Nikolić večeras su u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu svečano otvorili manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

Mukica:  Milorad Dodik

Milorad Dodik | Foto: Goran Srdanov

Dodik je tom prilikom istakao da veruje u jedinstvo srpskog naroda i da je ideja slobode i mira i želje naroda da se objedini daleko veća od svetskih koncepcija.

On je zahvalio Nikoliću i Srbiji na posvećenosti i ljubavi koju iskazuju prema Srpskoj, koja bez toga ne bi bila ovako sposobna, niti bi se osećala kao svoj na svome.
„Srbija više živi u Republici Srpskoj nego što mnogi misle. Mi smo zagledani u njeno jačanje i želimo da bude jaka i sposobna, jer smo tako i mi jaki“, naglasio je predsednik Srpske.
On je napomenuo da su mnogi od Srbije tražili da odustane od Republike Srpske i da joj ne pridaje značaj, ali da Srbija nikada nije odustala, te da je Srpska uvek znala da je to adresa na kojoj može naći braću i razumevanje.
Prema njegovim rečima, nikada velike koncepcije nisu uspele da razjedine narod, a srpski narod je održala vera i nacionalni identitet, te želja da bude zajedno.

„Hoćemo Srpsku, jer ne verujemo u BiH i jer preživljavamo nemogućnost života u okviru BiH, koja je napravljena po želji međunarodnog faktora kao dokaz razračunavanja i želje da se pocepa srpski narod i da se tako potčini i omalovaži“, rekao je Dodik.

Dodik je dodao da večerašnja manifestacija pokazuje da je Republika Srpska uspela, uprkos upornim osporavanjima, ne samo Srpske, nego i nacionalnog identiteta srpskog naroda u BiH.
„Srbija danas nesumnjivo pokazuje svoje pravo lice, da nas ovdje primi raširenih ruku, otvorenog srca i duše. Ne volimo da čujemo iz Srbije nešto loše o nama, isto kao što ništa loše ne dolazi Srbiji od nas“, dodao je Dodik.
Dodik je rekao da Republiku Srpsku u narednih desetak godina vidi kao državu objedinjenu sa Srbijom.
Dodik je podsetio da su nekada ljudi iz Srpske zbog ljubavi prema Srbiji i srpskom narodu bili kažnjavani, kao i da su među njima i neki koji su bili na čelu Srpske i Srbije, a koji su se neopravdano našli u kazamatima.
„A mi im, zbog svog konfromizma, nismo posvetili dovoljno pažnje“, rekao je Dodik, navodeći kao primer nekadašnjeg predsednika Srpske Radovana Karadžića, generala Ratka Mladića i mnoge generale Vojske Republike Srpske, što je propraćeno aplauzom.
Predsednik Srpske je rekao da ne veruje u sistem međunarodne pravde koji proklamuje krivicu jednih, a hoće da bude zaštita drugim.
Dodik je rekao da će Srpska u narednom periodu ljudima koji su stradali zbog ljubavi prema Srbiji posvetiti imena nekih ulica, trgova ili institucija.
„To ćemo učiniti bez oklevanja“, poručio je Dodik.
On je istakao da Republika Srpska nikada ne želi da Srbija ima problema i da će uvek stati u njenu odbranu, te ponovio da ne dolazi u obzir da se na dnevni red institucija BiH stavi priznavanje Kosova.
„Sa ponosom danas možemo da kažemo da se na prirodan način solidarišemo sa Srbijom u njenom nastojanju da ne podrži neopravdane sankcije međunarodnog faktora prema Rusiji“, rekao je Dodik.

On je dodao da će Republika Srpska prepoznati šta je značaj i interes Srbije, te izrazio nadu da će i Srbija prepoznati značaj i interes Srpske.

„Danas Srbi sa svoje dve države – Srbijom i Republikom Srpskom mogu da budu prednost i stabilizacija regionalnog mira i razvoja“, poručio je Dodik.
Predsednik Republike Srpske pozvao je Nikolića da se uskoro organizuju Dani Srbije u Srpskoj.

Poslednji komentari
  • Grom Vreme: 05.09.2014 02:40h

    Saljivdzija...

  • tihivuk Vreme: 05.09.2014 08:34h

    I taj njihov i ovaj nas LJIGAVCI da im pozavidi biologija.Takva vrsta nije poznata u animal svetu.

  • Dejan Vreme: 05.09.2014 09:12h

    Svaka čast . Tako i treba . Kad suprotna strana veliča zlikovce mi naše heroje moramo da poštujemo maksimalno ne obazirući se ni na koga . NI NA KOGA ! još jednom , svaka čast i primer za ostale političare.

  • Bata Niš Vreme: 05.09.2014 09:57h

    Kada se otkrivaju table sa nazivima ulica ''Karadžić'',''Mladić'' i sl. Dodik obavezno da pozove Tomu i Vučića kako bi svojim prisustvom uveličali događaj i dali dignitet tom svečanom činu.

  • BgBoy Vreme: 05.09.2014 10:28h

    Dodikova izborna kampanja! Sad će da daje imena ulica i trgova i to od ponedeljka! Pa ko vas ne zna bre 20 godina istu šuplju priču pričate!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP