Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAOSTAVŠTINA OSMANLIJSKOG CARSTVA?

DODIK: Izetbegović poltron politike panmuslimanizma (VIDEO)

Autor: Tanjug | 11.08.2014 - 11:33:00h | Komentara: 1

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović se direktno video-vezom uključio u završni predizborni skup turskog premijera Erdogana i nazvao ga je "našim vođom", ocenjujući da njegova pobeda na izborima predstavlja pobedu svih muslimana na svetu.

Meni džaba prete:  Milorad Dodik

Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, načinom na koji je podržao aktuelnog premijera Turske Redzepa Tajipa Erdogana u kampanji za predsednika, dokazao da je “poltron” politike panmuslimanizma.
- To govori da Sarajevo ne veruje u Republiku Srpsku i priželjkuje se dominacija muslimana. On naivno veruje da je to moguće ostvariti preko Turske i da će Turska doći ovde da gradi BiH kakvu on želi – izjavio je Dodik Radio-televiziji Srbije.
Izetbegović je u subotu Erdogana nazvao “našim vođom”, ocenjujući da njegova pobeda na izborima predstavlja pobedu svih muslimana na svetu. Izetbegović se, kako je prenela agencija Hina, direktno video-vezom uključio u subotu u završni predizborni skup Erdogana, a turski premijer je u istom javljanju pozvao Bošnjake da žive u slozi zajedno s Hrvatima i Srbima u BiH.

Odbija susret sa predsednikom Srbije - Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović | Foto: FoNet

U vreme uključenja u završni predizborni skup Erdoganove Stranke pravde i razvoja (AKP), u Visokom u BiH se održavala promocija knjige o Erdoganu. Kada su kamere u direktnom uključenju prikazale dvoranu u Visokom, u kojoj su prisutni nosili turske i bosanskohercegovačke zastave, na skupu Erdoganove stranke prolomio se gromoglasan pljesak.
Pri tome je Izetbegović poručio da očekuje od turskog naroda da Erdoganu pokloni najmanje dva mandata za sve što je učinio za oživljavanje i jačanje turske države, kao i za sve muslimane, najpre Bošnjake u Bosni i Hercegovini.

Otima Kosovo:  Erdogan

Taip Erdogan | Foto: Reuters

- Vratili ste ponos, dignitet islamskom narodu. Zato ovde u Visokom svi stojimo pred tobom iz poštovanja prema prvorazrednom muslimanskom lideru. Zato visoko dignite zastave za našeg lidera, za našeg predsednika Tajipa Erdogana. On nosi našu zastavu, on nosi naš ponos, on nosi zastavu koju je nosio pokojni Alija Izetbegović u krvavom bosanskohercegovačkom ratu – rekao je Izetbegović u obraćanju.
Pogledajte video:


Poslednji komentari
  • KIKI11 Vreme: 11.08.2014 13:23h

    DODIKU DO JUCE SI BIO BOSANAC A DANAS SI SRBIN .SAMO SEDI U GRANICAMA BOSNE.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP