Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UDOSTOJIO GA ODGOVORA

Dodik: Koji Halilović?

Autor: Ekipa Alo! | 11.11.2012 - 17:57:00h | Komentara: 5

Milorad Dodik ocenio je da su pretnje ratnog komandanta tzv. armije BiH Sefera Halilovića njemu i Srpskoj, "pretnje marginalca, minornog i mizernog političara" koji, kako je rekao, želi na taj način da dobije na značaju.

Dodik je gostujući na BN televiziji rekao da Srpskoj nije problem Dejtonski sporazum onako kako je napisan, ali Dejtonski sporazum koji je promenjen nasiljem međunarodne zajednice, stalnim jadikovanjem, plačem i pritiscima stranih i domaćih političara, za nas je neprihvatljiv.

Za ukidanje Vojske BIH: Milorad Dodik

Koji Halilović?: Milorad Dodik | Foto: Petar Marković

"Ja sam legitimno izabran predsednik Republike Srpske legitimni predstavnik srpskog nacionalnog mišljenja i građana Srpske u kojoj Bošnjaci i Hrvati žele da žive u miru", rekao je Dodik.

On je kazao da je Halilović dokazani protivnik Srba, komandant armade koja je ratovala protiv Srba, armade zločinaca koji su pravili logore po Sarajevu, koji su, kako je rekao, ovde doveli mudžahedine koji sada imaju prećutnu podršku radikalnog islama.

"Srbi neće živeti u zajednici gde će dominirati radikalni islam ili politički islam koji zagovara Halilović, već će braniti i odbrani svoje legitimne pozicije i pravo na svoj politički život", poručio je Predsednik republike Srpske. On je priznao da je bio zatečen pozivom BN TV jer, kaže, nije znao za Halolovićeve pretnje i da na njih odgovara samo zato što poštuje tu televiziju.

"Politički se ne obračunavam sa bošnjačkim narodom niti se bojim mlitavaca kakav je Halilović", rekao je Dodik dodavši da se takvih pretnji ne plaši.

On je, međutim, rekao da dobija i pretnje koje nisu jednostavne i da ih apsolutno nije nesvestan. Halolović je gostujući na sarajevskoj TV , komentarišući Dodikove izjave o referendumu o nezavisnosti, predsedniku Srpske poručio da prestane sa pretnjama BiH i ponižavanjem bošnjačkog naroda jer će, kako je rekao, u protivnom "brzo sa njim (Dodikom) završiti".

"Dodik to ne može uraditi jer mi to nećemo dopustiti. On mora znati da ako krene tim putem on mora imati u vidu rezultate referenduma 1992. godine o nezavisnoj i nedeljivoj BiH, on mora znati da na teritoriji BiH više nema Jugoslovenske narodne armije", rekao je Halilović.

Dodik mora znati, kazao je Halilović, i da mu Srbija i Crna gora ne mogu pomoći kao što sum u pomagale. "On mora znati da u BiH više nema ni hrvatske vojske ni Tuđama u Zagrebu, ni Miloševića u Beograd" on mora znati da je naše strpljenje pri kraju kada su njegove gluposti u pitanju", rekao je Halilović i dodao da Dodiku poručuje da "prestane da nas provocira".

"Vrlo sam ozbiljan, ako ne prestane da nas ponižava" jer ako nas bude naljutio mi ćemo s njim završiti posao za kratko vreme", rekao je Halilović.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Salim` Vreme: 11.11.2012 19:41h

    Prepao se cika Mile,cim reaguje na ove prijetnje kako on rece marginalca.

  • Tucko Busic Vreme: 11.11.2012 19:55h

    Micko Halilovic-Balija.Tarzane smesan si ko crtani film alo!!!Mrzi vas iz dna duse cela EU.Crncite da bi preziveli.Dodika je za Vas velicina ej.Imate dva rudnika i 3 miljona sirotinje!!!

  • Joca A. Vreme: 11.11.2012 21:25h

    Dodik stvarno pluje sve redom a Srbe je ojadiio u mnogočemu! Traktorista primitivni lajavi, na blic ga smeniti! Svadja sve u RS i mnogo šire, svugde!

  • Mitar Vreme: 14.11.2012 23:52h

    Mislim da je jugonostalgija sve izraženija u svim delovima bivše Jugoslavije. Slažem se da su mogućnosti koje pruža kultura najveće i da su najvidljivije. Obnova bivše domovine će se po mom sudu najpre realizovati preko kulture, ali treba imati u vidu i to da su ekonomske štete od raspada Jugoslavenskog trga bile enormne za sve delove naše divne domovine i da bi obnavljanje zajedničkog trga bilo višestruko korisno za sve delove Jugoslavije. Da se trg nije raspao danas bi imali veći društveni proizvod od Grčke. Naposletku pored zajedničkih kulturnih i ekonomskih vrednosti tu su i hiljade porodičnih i imovinskih veza koje bi u zajedničkoj domovini učinili naš život daleko ugodnijim i solidarnijim što je sada. Zato smatram da trebamo svi raditi na obnavljanju Jugoslavije.

  • Mitar Vreme: 14.11.2012 23:53h

    Mislim da je jugonostalgija sve izraženija u svim delovima bivše Jugoslavije. Slažem se da su mogućnosti koje pruža kultura najveće i da su najvidljivije. Obnova bivše domovine će se po mom sudu najpre realizovati preko kulture, ali treba imati u vidu i to da su ekonomske štete od raspada Jugoslavenskog trga bile enormne za sve delove naše divne domovine i da bi obnavljanje zajedničkog trga bilo višestruko korisno za sve delove Jugoslavije. Da se trg nije raspao danas bi imali veći društveni proizvod od Grčke. Naposletku pored zajedničkih kulturnih i ekonomskih vrednosti tu su i hiljade porodičnih i imovinskih veza koje bi u zajedničkoj domovini učinili naš život daleko ugodnijim i solidarnijim nego što je sada. Zato smatram da treamo svi raditi na obnavljanju Jugoslavije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP