Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KUKAVIČLUK

Dodik: Srebrenica je najveći udarac srpstvu!

Autor: Tanjug | 25.03.2015 - 09:39:00h | Komentara: 0

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je da zločin u Srebrenici nije bio borba za srpstvo, nego najveći udarac srpstvu i kukavičluk, dodajući da "nam treba istina koju će svi prihvatiti".

Mukica:  Milorad Dodik

Mukica: Milorad Dodik | Foto: Goran Srdanov

 
Uoči obeležavanja 20. godišnjice Srebrenice, Dodik je za "Politiku" rekao da institucije RS nisu krile nijednog zločinca i da mu je žao svih onih koji su stradali.
"To je ogroman zločin, koji je napravio i ogromnu političku smetnju. To pokazuje i ova propaganda koja pokušava stvoriti sliku da su svi Srbi potencijalne ubice u Srebrenici. Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedela, naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se poneli u Srebrenici", istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srebrenica traži "jedan novi pristup i novo ispitivanje realnosti, koju bi svi prihvatili".
"Mi želimo istinu o tome, moglo bi se to postići kroz novu međunarodnu komisiju koja, kakve god podatke da da - mi smo spremni da ih prihvatimo", poručio je Dodik.

Potočari

Potočari, Srebrenica | Foto: Profimedia.rs

 

Govoreći o sadašnjim odnosima u BiH, Dodik je podsetio da njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata nije deo vlasti na nivou BiH i da će se "baviti vlastitim politikama na nivou RS, budno prateći šta se dešava na nivou BiH.
"Ništa što nije u skladu s Ustavom - neće proći, nijedna odluka. Bolje da ne pokušavaju, jer imamo mehanizme da to zaustavimo", poručio je on u intervjuu naslovljenom sa "Za nas je BiH nepotrebno mesto".


Dodik je ponovio da je BiH neodrživa zemlja, "što potvrđuje i to što konglomeracija koja se skupila u Sarajevu već gotovo sedam meseci ne može da formira vlast".
"Nemam vremena za neuspešne politike. Izvolite, formirajte vlast, naša poruka koju smo rekli jasno jeste da u obzir dolazi sve što je po Ustavu, ono što nije - bolje da ne pokušavaju", zaključio je Dodik za "Politiku".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP