Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NACIONALNI SMISAO

Dodik: Srpska je državno pitanje Srbije!

Autor: Srna | 28.11.2013 - 15:28:00h | Komentara: 2

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Srbija mora da razume da je Srpska njeno državno pitanje, u nacionalnom smislu, jer u njoj živi 1,3 miliona Srba, kao i da to mora da stavi među svoje najveće prioritete.

Tomislav Nikoliić Milorad Dodik Ivica Dačić

Tomislav Nikoliić, Milorad Dodik i Ivica Dačić | Foto: Reuters

"Srbija i Srpska sasvim normalno funkcionišu, bez zastoja, bez ikakvih zadnjih namera. Srbija i Srpska su integrisane u mnogim oblastima - studenti iz Srpske u Srbiji više ne studiraju kao stranci, pacijenti ne plaćaju četiri puta veće cene lečenja...", istakao je Dodik.

Dodik je gostujući na Televiziji "OSM" demantovao pojedine tvrdnje da postoji sukob s vlastima u Srbiji, podsetivši da se redovno sastaje s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, pa čak i privatno.

"Podle namere Turske"
Govoreći o namerama Turske na Balkanu, predsednik Srpske ocenjuje da su one podle, te da Turska u BiH podržava samo jednu stranu - Bošnjake muslimane i da to i ne krije.
Dodik je naglasio da je raniju vlast u Srbiji, na čelu sa Borisom Tadićem, upozoravao da je naivna u politici prema Turskoj.
"Oni su čak sa Turskom, čija je ekonomija moćnija, potpisali sporazum o slobodnoj trgovini", podsetio je predsednik Srpske.

"Postoji dogovor sa Vučićem da zajedno otvorimo na Palama fiskulturnu salu Osnovne škole `Srbija`, kao zajednički projekat", najavio je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, Vučić na najbolji mogući način predstavlja Srbiju i bori se da reši postojeće probleme.

"On je veoma odgovoran političar i nije mala duša i sujeta kakvi su ovi iz opozicije u Republici Srpskoj, koji pokušavaju da sve personalizuju. Vučić iz perioda kad je bio opozicija i sada kada je u vlasti - to su dve različite priče", naglasio je Dodik.

Kada je reč o Kosovu, predsednik Dodik je ponovio da Srpska neće da dozvoli da BiH prizna samoproglašenu nezavisnost te pokrajine, iako je u tom smislu bilo ogromnih pritisaka, pa čak i pretnji.

"Kosovo je za nas i dalje sastavni deo Srbije i živa je rezolucija UN 1244, koja garantuje teritorijalni integritet. Odluka o Kosovu je na organima Srbije i mi to podržavamo", napomenuo je Dodik.
Poslednji komentari
  • Ljubomir Zejak Vreme: 28.11.2013 19:27h

    1deo "SRUSILA SU SE SVA 4 STUBA" SRPSKE SPOLJNE POLITIKE!!!. "JE LI TO SAD 5 STUB DODIKU?" SKANDAL! Ruski ambasador je otisao najdalje:"Nazivajuci Srbiju kurvom!".

  • Ljubomir Zejak Vreme: 28.11.2013 19:28h

    ”Srpska kola sa cetiri rude” Srpska kola konji vuku;Na cetiri strane sveta.Kocijasi udvorice, saplicu se! jedan drugom svuda smeta. ”Zaprega je s cetiri konja",po svakome jedna ruda. Gde god vide takvo cudo,pitaju se: je li ova zemlja luda?!. Sva cetiri tocka slajfa!,u praznome konji blenu...Za suludi srpski projekt; Srpski narod placa cenu.Svud se lome tanke spice,iz tockova vatra seva! Srcanica trpi teret,al jos uvek odoleva. Kada najzad ona pukne,srbiji ce puci ledja! Tad ce narod zaplakati;i cuce se do sazvezdja. Konji su se umorili,samo jedan,zustro ripa... Nikad na cilj nece stici"cudna kola srpskog tipa”. Kad uvide da ne ide,lati ce se ostrog maca! ”Tad ce konje da uzjasu;sva cetiri zla jahaca”. Srbi nece moci resit;tezak rebus ovog veka ”jer se oni sada voze;na dva ostra koloseka”. Tako bese na Kosovu,prije sesto,toplih leta...Jel moguce,da to Srbe;prati uvek sudba kleta?. Lj.Zejak. 24. Okt.2005.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP