Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSTIGNUT DOGOVOR SA STANARIMA

Dogovoreno rušenje smrdljivih zgrada

Autor: Agencije | 16.01.2015 - 10:08:00h | Komentara: 0

Građevinska direkcija Srbije saopštila da je postigla dogovor sa stanarima dve zgrade u naselju Dr Ivan Ribar o rešavanju problema neprijatnih mirisa i isparenja.

Građevinska direkcija je u četvrtak postigla dogovor sa stanarima dve zgrade u naselju Dr Ivan Ribar o rešavanju problema neprijatnih mirisa i isparenja prouzrokovanih neispravnim oplatolom.

Kako se navodi u saopštenju Direkcije 70 odsto građana odlučilo se za potpunu rekonstrukciju zgrade, odnosno rušenje, dok se ostatak opredelio za raskid ugovora i povraćaj novca, ili zamenu stana za drugi u vlasništvu Direkcije.
Direkcija je juče počela da poziva stanare da potpišu ugovore o načinu regulisanja međusobnih odnosa u skladu sa izjašnjavanjem u anketi.
Po okončanju potpisivanja ugovora sa svih 199 vlasnika stanova, biće omogućeno da Direkcija uđe u posed stanova i počne sa rekonstrukcijom objekata.
Procenjuje se da će rekonstrukcija zgrada trajati 12 meseci od uvođenja izvođača na gradilište, a precizni rokovi biće poznati nakon završetka postupka javnih nabavki i izbora izvođača radova.
Direkcija će za vreme trajanja rekostrukcije zgrada snositi troškove stanara za zakup drugog stana, troškove selidbe i ostale prateće troškove, navodi se u saopštenju.
– Direkcija je iskazala spremnost da izvrši potpunu rekonstrukciju objekata, što je prihvatljivo za većinu stanara. Direkcija smatra da je ovim dogovorom iskazala najviši stepen kompromisa i spremnosti da efikasno reši problem – poručila je Građevinska direkcija Srbije. Direkcija je u avgustu prošle godine podnela krivične prijave MUP-u i tužilaštvu i očekuje da budu preduzeti određeni korac

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP