Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEBEZBEDAN OBJEKAT

Domu za stare u Vranićima bilo zabranjeno da radi!

Autor: Tanjug | 20.04.2015 - 16:52:00h | Komentara: 1

Protivpožarna zaštita je 20. marta ove godine izdala rešenje za zabranu rada doma "Dvoje " u cačanskom selu Vranići jer ta ustanova, u kojoj je od posledica zaraze salmonelom preminulo pet osoba, nije ispunjavala uslove koje propisuje zakon, rekao je Dragan Jovanović inspektor ove službe na sastanku koji je održan danas u Čačku.

Dom za stare u Vranićima kod Čačka

Dom za stare u Vranićima kod Čačka

"Stavili smo zabranu upotrebe doma 20. 3. 2015. zbog toga sto nisu sprovedene mere protivpožarne zaštite. Objekat je nebezbedan sa aspekta zaštite od požara", naveo je on.


Jovanović je podsetio da je u domu preko 70 odsto štićenika polupokretno ili nepokretno, i zapitao kako je mogao da bude pušten u rad bez svih neophodnih dozvola.

Vlasnici objekta licencu du dobili 14.4.2014. i bili su u obavezi da dostave Ministarstvu rada potrebnu dokumentaciju da su preduzete sve mere zaštite od požara.

Inspektor socijalne zaštite Ministarstva za rad, Nena Darmanović, koja je prisustvovala sastanku, kaže da nije raspolagala tom informacijom.

"Nismo bili obavešteni o tome i sada ćemo u skladu sa tim preduzeti neophodne korake u cilju rešavanja problema. Dom ima ograničenu licencu na pet godina koja se svakog trenutka može suspendovati", kazala je ona danas prlikom posete Čačku.

Epidemija salmonele prijavljena je u domu "Dvoje" 16. aprila i od te zarazne bolesti obolela je 41 osoba, medju kojima su štićenici, osoblje ustanove i dvoje meštana.

Nakon izbijanja zaraze salmonelom u Domu za stare preminulo je pet lica.
Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 21.04.2015 01:14h

    Svi pricaju gluposti da bi se zataskalo ubistvo pet ljudi, a interesantno je da niko nije pokazao ni malo ljudskosti i zalosti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP