Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SELEKTOR SE IZJASNIO

Đorđević: Bravo, momci! Lično bih voleo da sada pobedimo Špance!

Autor: Tanjug | 10.09.2014 - 21:56:00h | Komentara: 0

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je posle trijumfa nad Brazilom da bi u polufinalu svetskog prvenstva voleo Špance za rivale, jer su najbolji.

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević | Foto: M. Metlaš

Srbija je večeras maestralnom igrom deklasirala Brazil (84:56) i u polufinalu Mondobasketa čeka boljeg iz duela Francuska - Španija, koje se sastaju večeras od 22 sata.

"Za mene je čast da igramo protiv bilo koje od ove dve ekipe, a svakako ćemo izaći da odigramo najbolju utakmicu. Lično, voleo bih da to budu Španci, jer su oni najbolji. Morate da pobedite najbolje da bi bili najbolji. Da li ćemo uspeti, to niko ne zna. Niko nam ne brani da damo sve što je u našoj moći, jednostavno da probamo. Na najkošarkaškiji mogući način", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je dodao da su posle meča sa Brazilom utisci "naravno izuzetno pozitivni", da je odigrana ozbiljna utakmica od prvog do poslednjeg minuta "sa koncentracijom i pameću".

"To je ono što meni daje snagu i novi elan da sa njima zajedno nešto izgradim. Mislim da smo došli do onoga što smo svi priželjkivali, jer košarka je više od sporta u Srbiji i mi moramo da imamo ovakav odnos prema njoj na utakmicama, prema nacionalnom dresu. Ovo je proces o kojem sam govorio, proces borbe za medalje", kazao je Đorđević, istakavši da igrači zaslužuju sve čestitke.

"Hvala za srce, borbenost i pamet, odigrali su sjajnu timsku utakmicu, sa velikom partijom Teodosića koji nas je talentom, umećem i znanjem poveo ka pobedi. Ostali su takođe dali veliki doprinos. Od Krstića, Bogdanovića, Kalinića, Raduljice, koji je opet odigrao sjajno sa centrima. Bjelica je stalno jedan od ključnih igrača u našoj igri, daje nam veliko srce, izborio se sa njihovim centrima iako je od njih lakši bar 15 kilograma, da ne pominjem Stefana Markovića i njegovo srce", konstatovao je srpski selektor.

Navodeći da ceo tim zaslužuje pohvale, Đorđević je dodao da sledi analiza dosadašnjeg učinka na Mundobasketu u Španiji.

"Moj stručni štab već razmišlja o sledećem protivniku. Da na najbolji mogući način pridjemo toj utakmici. Ko god da je, bez ikakvog straha niti bilo čega. Rekao sam igračima da ćemo ponovo igrati sa Španijom zato što da bi postao najbolji moraš da igraš protiv najboljih, da ih pobediš, a da li ćemo uspeti, videćemo", zaključio je Đorđević.

Polufinalna utakmica svetskog šampionata između Srbije i pobednika duela Francuska - Španija igra se u petak u Madridu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP