Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EKSKLUZIVNA ISPOVEST U EMISIJI MILOMIRA MARIĆA

Đorđević: Mira Marković je htela da Srbija bude kao mafija!

Autor: | 24.01.2014 - 13:56:00h | Komentara: 2

Vlasnik Akademije za bezbednost i diplomatiju, prof. dr Nenad Đorđević, prvi put, javno otkriva kako je izgledao njegov izlet u srpsku visoku politiku u vreme Slobodana Miloševića, iako su oko njega kao insajdera obletale najmoćnije obaveštajne službe sveta.

Nenad Đorđević

- Mira Marković mi je rekla da bi najviše volela da Srbiju organizuje po pravilima mafije, jer je to najsavršeniji i najefikasniji politički sistem - seća se Đorđević, koji joj je ukazivao i na prednosti funkcionisanja katoličke crkve i Komiterne, gde se politički neprijatelji kažnjavaju inkvizicijom ili progonstvom u Sibir.
Bio je tada najbogatiji čovek u Beogradu, imao je svoje tržne centre i prvi lanac samoposluga, ali hteo je da doprinese razvoju Srbije.
- Bio sam prvi predsednik JUL-a, smatrao sam da su nas lažni nacionalisti u crno zavili, ali sam prvi završio u zatvoru kada sam razotkrio lopove u našim redovima - nastavlja Đorđević - Mira Marković mi je donela tortu u zatvorsku ćeliju i počela da plače da nam je sve to neko smestio. Bojao sam se da me ne otruje i dao sam kriminalcima da probaju tortu. Nisam bio naivan i dobro sam znao da niko drugi nije mogao da me uhapsi osim nje i njenog muža.
Na kraju je Nenad Đorđević oslobođen svih optužbi, izbegao je nekoliko atentata i sve do 5. oktobra 2000. krio se u Italiji i Crnoj Gori.
- Pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi trebalo je da njega zaplaši i da bude maska za moju otmicu. Video sam ujutru Legiju i helikopter koji je sleteo na stadion Mogrena pored mog hotela "Admiral". On mi se tada cinično uneo u lice i rekao zagonetno da nije došao po mene! - kaže Đorđević.
Od tada prof. dr Nenad Đorđević političke događaje u Srbiji prati samo iz intelektualne radoznalosti, ali kao stari debeac i policajac saršeno dobro zna šta se događa, ko za koga radi i kuda sve ovo ide.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 24.01.2014 14:05h

    Још нам само але фале.

  • mima Vreme: 24.01.2014 20:44h

    pa sto nije uspelo slobi i miri uspelo je ovima danas !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP