Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U MIONICI DVE FABRIKE „VODA VODA“, NOVA VOJINA ĐORĐEVIĆA I PROPALA VLADE DIVCA

Đorđević ponovo puni, dok Divac duguje milione!?

Autor: Gane Đorđević | 23.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

Fabrika „Voda Voda“ iz Banje Vrujci pored Mionice, čiji je vlasnik proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac, više od godinu dana zvrji prazna, dok 50-ak njenih bivših radnika uzaludno čeka isplatu 17 zaostalih zarada.

Vojin Đorđević

Vojin Đorđević | Foto: Goran Srdanov

Vlasnik „Si end Si” otvorio je novu fabriku „Voda Voda” na svega dvadesetak metara od stare firme, za čije vlasništvo se i dalje sudi sa poznatim srpskim košarkašem

Istovremeno, njen osnivač, Vojin Đorđević, koji je sa Divcem u sudskom sporu oko vlasništva nad kompanijom, otvorio je pre nekoliko meseci novu fabriku „Voda Vode”, i to na svega dvadesetak metara udaljenosti od stare! Tamo već radi 15-ak radnika iz stare fabrike, kojima takođe bivša NBA zvezda duguje plate.

Vlade Divac

Vlade Divac | Foto: Dimitrije Goll

Dobija i avion

Vlade Divac i njegova supruga važe u Srbiji za velike humanitarce, a njihova fondacija nedavno je započela kampanju pod nazivom „Jedan u million“ za prikupljanje pomoći za obnovu uništenih i oštećenih škola u opštinama i mestima koja su stradala u poplavama. Zbog tog rada, ali i njegove značajne profi karijere, nacionalna kompanija „Er Srbija” odlučila je u aprilu da prekrsti jedan od svojih aviona i nazove ga po imenu proslavljenog srpskog košarkaša.

Đorđević, za „Alo!” kaže da maratonski spor oko vlasništva, koji vodi protiv Divca, još traje, zbog čega nije želeo da komentariše ceo slučaj.

On je ipak rekao da je u izgradnju tog objekta uložio svu svoju imovinu, te da je proslavljeni srpski košarkaš „na prevaru došao u posed fabrike vode u Vrujcima“. Hidrogeolozi, međutim, upozoravaju da vrelo preko kojeg se punila prethodna fabrika, a sada to radi i nova, ne može da istrpi dve fabrike i da ceo taj prostor može biti ugrožen ukoliko obe budu radile na tom prostoru.


Nekada jedan od najambicioznijih srpskih projekata, u koji je uloženo desetak miliona evra, danas je samo promašena investicija. Gladnim radnicima, nekadašnja NBA zvezda duguje 17 plata.

Projekat od 10 miliona  evra danas je samo promašena investicija

Projekat od 10 miliona evra danas je samo promašena investicija
- Sve je puklo preko naših leđa - kaže Pavle Milić, bivši radnik obezbeđenja koji je u fabrici radio od njenog osnivanje, pa sve do pre nekoliko meseci, kada je na njene kapije konačno stavljen katanac. Dok nam pokazuje nekada luksuzni bazen u kojem se kupalo odabrano društvo, a sada pun žabokrečine, kao i izvor lekovite banjske vode sav zarastao u korov, Milić u besu priča kako su ih godinama lagali raznorazni direktori fabrike koji su se na tom mestu menjali kao na filmskoj traci.

Radnik Igor  Lazarević  pokazuje izvor  zarastao u korov

Radnik Igor Lazarević pokazuje izvor zarastao u korov
- Dovodili su Arape, obećavali kule i gradove, a onda su se u martu prošle godine bez reči pokupili i otišli. Nedavno je prodata jedna kompletna linija za punjenje vode, vredna nekoliko stotina hiljada evra. Svi su ovde profitirali, sem nas - u očaju priča Milić.

Radnik Pavle Milić pokazuje bazen u  kojem su se nekada  kupali Đorđević i  Divac

Radnik Pavle Milić pokazuje bazen u kojem su se nekada kupali Đorđević i Divac
Fabriku u Banji Vrujci 2005. godine otvorila je subotička kompanija „Si end Si“, Vojina Đorđevića. Samo dve godine kasnije kompanija je zapala u veliku krizu koju je njen gazda pokušao da prevaziđe u pratnerstvu s Vladom Divcem, ali umesto suvlasništva, proslavljeni košrakaš je uspeo da prisvoji fabriku, što je odmah postalo predmet sudskog spora koji još uvek traje.

Nedavno je prodata jedna linija za  punjenje vode, vredna nekoliko  stotina hiljada evra

Nedavno je prodata jedna linija za punjenje vode, vredna nekoliko stotina hiljada evra

- Za nas je Divac jedini krivac i od njega tražimo da nam vrati krvavo zarađene plate. Dok on po medijima izigrava velikog humanitarca, mi gladujemo. I ovde je dolazio jednom godišnje da bi ga snimili kada našoj deci daruje poklone za Novu godinu. Pre dve godine prestao je da bude i Deda Mraz - besno kaže Igor Lazarević, kome košarkaš duguje čak 20 plata.
Vlade Divac do zaključenja broja nije se javljao na broj telefona poznat redakciji, niti je odgovarao na naše poruke.

Baksuzni biznisi

Pre nego što je postao vlasnik fabrike „Voda Voda”, Vlade Divac je u nekoliko navrata bezuspešno pokušao da uđe u srpski biznis. Prvo je 2002. godine planirao da otkupi frizersko preduzeće „Košutnjak“. Tada je bivši centar „Lejkersa“ bio zainteresovan za 15-ak lokala ovog preduzeća koji su se nalazili u samom centru grada, na potezu od Slavije do Kalemegdana, ali se na kraju čitav posao izjalovio. Druga dva njegova pokušaja da svoj mukotrpno zarađeni novac na basketu investira u Srbiji, kupovinom prvo „Knjaza Miloša“, a potom i „Večernjih Novosti“, pratili su neviđeni skandali. Legndarni košrakaš je u oba slučaja ostao kratkih rukava jer se ispostavilo da je država u tim, krajnje sumnjivim poslovima, štitila interese mnogo jačih igrača. On je kasnije u medijima svoje konkurente nazvao kriminalcima koje je, ne otkrivajući im identitet, optužio da su mu i pretili.

Poslednji komentari
  • Nemke Vreme: 23.06.2014 08:55h

    Voda voda moze moze!

  • mima Vreme: 23.06.2014 09:19h

    Ovo je klasican, SRPSKI nacin, kada nekoga, po nalogu-naravno, treba obezvrediti, omalovaziti... Divac je I M E, bio i sada je jos uvek. Nadam se da mu ovo tendenciozno pisanje nece p o k v a t i t i nameru aero kompanije, da dobijemo a v i o n sa njegovim imenom. Djordjevica su unistili oni isti koji su ga i stvorili. On je, kao covek, p r o s l o s t. Dok je koketirao sa vlascu, nije silazio sa tv ekrana, novina i sl. a kada je propao, svi su ga izdali. DIVAC JE SVOJ!

  • Petar Prijepoljac Vreme: 23.06.2014 13:19h

    Iako veliki sportista, Divac je mnogo komplikovan čovek jer ga poznajem lično. Dinar mu je četvrtast a u sve humanitarne akcije, koje sprovodi tobože ON, uložio je samo svoje ime. Skupo je njegovo piće u kafani!!!

  • monika Vreme: 23.06.2014 13:20h

    Ja se radujem što ćemo ponovo imati VODAVODU. Jedan od najboljih srpskih brendova.

  • Nenad Lukic Vreme: 23.06.2014 15:32h

    Tuzno i zalosno, 2008 godine u singapuru sam kupovao Voda Voda vodu u malim staklenim flasama svuda po kioscima u centru a bila je i u hotelskoj sobi. Srbi su neverovatno talentovani da od dobrog posla naprave fijasko.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP