Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ PORUČIO NA OBELEŽAVANJU STOGODIŠNJICE CERSKE BITKE:

Dosta kukanja, vreme je za našu žrtvu za Srbiju!

Autor: Ekipa Alo! | 20.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 10

Premijer Aleksandar Vučić poručio je sa jučerašnje svečanostu u čast 100. godišnjice Cerske bitke da je vreme da od zemlje za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti.

Državni i crkveni vrh zajedno: Dodik, Vučić i Irinej

Državni i crkveni vrh zajedno: Dodik, Vučić i Irinej

- Ime za koje se ginulo, za koje smo pobedili mora ponovo da postane naš cilj, san i zavet. Zato moramo da obećamo precima da ćemo ostvariti njihov san i da nam neće biti teško da živimo i radimo za našu Srbiju, da je podignemo i izgradimo, i vratimo je tamo gde joj je mesto - izjavio je Vučić na centralnoj ceremoniji koja je organizovana u Tekerišu. Premijer je naglasio da to treba da bude glavni posao, jer je, kako je rekao, prošlo 100 godina i sad je pravo vreme.


Srbin ne okreće leđa prijateljima Rusima!


Premijer je objasnio da Srbija danas, kao i u Prvom svetskom ratu, pripada Evropi, ali da ne okreće leđa ni Rusima, koje su, kako je rekao, svi zaboravili i protiv kojih su svi danas.
- Mi smo na evropskom putu, ali leđa Srbin prijatelju u nevolji nikad nije okretao - napomenuo je Vučić.

- Ubeđen sam da možemo, nemam šta drugo da vam kažem osim dve reči i tražim da je ponavljate sa istom verom koju su imali oni nad čijim kostima danas stojimo - živela Srbija - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, imamo obavezu i dužnost da se na isti način kako su se vojnici pre 100 godina borili za Srbiju i ginuli za nju, mi sada za Srbiju radimo i živimo.

- Vreme je da zemlji ponovo damo bar deo onoga što su joj dali oni koji su joj dali sve, vreme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu Srbiju.

Dostojni  slavnih predaka: Pripadnici Vojske  Srbije juče  podno Cera

Dostojni slavnih predaka: Pripadnici Vojske Srbije juče podno Cera | Foto: S. Pajić

Vreme je za našu žrtvu i naš napor - poručio je Vučić. On je naglasio da su u Prvom svetskom ratu u Srbiju verovali svi koji su verovali u slobodu i iz te vere i požrtvovanosti nastala je država u kojoj savremeno pokoljenje ima obavezu da gradi ono što je nastalo na žrtvi predaka.
- Srbija i svi mi nastali smo tada braneći sebe, svoju slobodu i svoju zemlju. Došli smo ovde na Cer da postanemo slobodna i poštovanja vredna nacija i verovali smo u pobedu... Mnogo smo vremena potrošili na pogrešne odluke, režime i ratove, ali vratili smo se i spremni smo da osvojimo svoj Tekeriš i Cer. Srbija će nastaviti da slavi svoje pobede i nastaviće da pobeđuje u budućnosti. Živela Srbija! Do konačne pobede - poručio je Vučić, koji se zahvalio austrijskom ambasadoru na tome što je prisustvovao ceremoniji, te pokazao koliko je veliki narod iz kojeg dolazi.

Od zemlje za koju je vredelo  umreti moramo da napravimo zemlju za koju vredi živeti

Od zemlje za koju je vredelo umreti moramo da napravimo zemlju za koju vredi živeti


Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su vence na spomenik palima u prvoj savezničkoj pobedi, a zatim i upisali u spomen knjigu. Vence su položili i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, ministar Bratislav Gašić, praunuka vojvode Stepe Stepanovića Ivana Lučić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, predstavnici diplomatskog kora... Verski obred služio je patrijarh Irinej.

Podvig na Ceru

Srpska vojska je avgusta 1914. pod komandom generala Stepe Stepanovića porazila daleko nadmoćniju austrougarsku vojsku, izazvavši šok i nevericu u Beču i Berlinu i oduševljenje među saveznicima pošto je okončana kao prva velika saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu.

Poslednji komentari
  • biba Vreme: 20.08.2014 07:52h

    nemoj ti vise da se zrtvujes molim te,od kad to radis mi naj....mo .prestani da se zrtvujes i spasi srbiju!

  • Kleka Vreme: 20.08.2014 08:07h

    A gde je predsednik Srbije? Da li je moguce da se brcka u Turskoj i nema vremena za ovo jubilarno obelezavanje srpske pobede !?

  • e Vreme: 20.08.2014 08:21h

    Å abac ne sme pasti

  • Bata Niš Vreme: 20.08.2014 09:17h

    Zaista je ironija sudbine i nesreća za Srbiju da Vučić, koji je od 90-tih do nedavno, svojski radio na najvećem uništenju ugleda i potpunoj degradaciji Srbije u dvoveknovnoj istoriji,sada slavi Cersku bitku koja je donela Srbiji svetski ugled i poštovanje, uvrstila je u značajne zemlje Evrope,i obezbedila status zemlje pobednice zajedno sa Francuskom,Engleskom, SAD i drugima.Da li će Srbija ikada početi da uči iz svoje istorije?

  • Teodora Vreme: 20.08.2014 10:08h

    Bezobzirna samoreklama politicka propaganda sa ogromnom kolicinom praznih reci i trulih parola.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP