Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAOŠTRAVANJE SITUACIJE U NIŠU

Dozet došao sam, na kontraskupu stotinak advokata u štrajku!

Autor: Branko Janačković | 19.11.2014 - 13:38:00h | Komentara: 0

Poziv koji je kolegama uputio suspendovani advokat Dragan Dozet da prekinu štrajk i krenu na suđenja, nije naišao na odobravanje niških advokata.

Zaoštrava se štrajk advokata

Zaoštrava se štrajk advokata | Foto: Branko Janačković

U zakazanom terminu, pred sudom danas u 11 časova nije se pojavio niko osim Dozeta dok se u parku preko puta suda okupilo stotinak niških advokata koji su u štrajku.

-Rukovodstvo Advokatske komore Niša došlo je da spreči i zastraši advokate koji žele da rade. Advokatska komora Niša ima 700 advokata a onih 600 ne smeju jednostavno da dođu upravo zbog ovoga što se radi. Danas su došli da provere ko će da dođe i da mene pljuju. Da li u nekoj demokratskoj zemlji može da se toleriše da advokati sprečavaju nekoga ko želi da radi. Neka se nastavi borba za advokatske zahteve ali ne na ovaj način, ne špijuniranjem i zatsrašivanjem, kaže Dozet.
On tvrdi da se advokati, posebno mlađi, okupljaju oko nedavno osnovanog Udruženja advokata Srbije, koje ne podržava štrajk, i da će uskoro nastupiti masovno.

Gordan Pantić, predsednik Advokatske zajednice advokata Niša pak tvrdi da su niški advokati jedinstveni i da poštuju odluku o štrajku, osim petorice advokata, među kojima je i Dozet, koji su suspendovani. On kaže da je Dozet iz razloga koji su „verovatno politizovani“ pozvao advokate da prekinu štrajk i okupe se pred sudom.

Gordan Pantić

Gordan Pantić

-Vi ste videli da niko nije došao drugi osim njega. Mi smo se spontano okupili u parku upravo zbog ovog otvorenog poziva. Organizovanja nije bilo, hteli smo da pokažemo našu snagu i naše jedintvo. Upravo zato što advokati kao što je Dozet pričaju suprotno i da ima advokata koji rade. Ne kažemo da nema, ali u skladu sa našim propisima preduzimaju se mere protiv njih i to je sve u skladu sa zakonom o advokaturi i statutom advokatske komore, kaže Pantić.

Prema njegovim rečima Advokatska komora Niša ima 770 advokata koji su jedinstveni i poštuju odluke o štrajku. Protiv petorice advokata pokrenuti su disciplinski postupci i suspendovani su do okončanja postupka. Među njima su Dozet i predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

Mladi advokati kau da nikome ne pada na pamet da prekine štrajk.
-Imam 32 godine i tri godine sam avdokat. Sve mlade kolege, osim Dozeta u Nišu podržavaju obustavu rada i žele da se ova ustavna kriza što pre reši. Ne funkcioniše jedna grana vlasti upravo zato što je dato da isključivo 93 notara overavaju i sačinjavaju ugovore, i upravo zbog toga iz budžeta Srbije odlaze ogromna sredstva, kaže advokat Petar Rakočević.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP