Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NORMALIZOVANJE SITUACIJE

Dozvoljen povratak radno sposobnom stanovništvu Jamene!

Autor: Tanjug | 25.05.2014 - 15:17:00h | Komentara: 1

Krizni štab Republičkog štaba za vanredne situacije doneo je danas odluku da se dozvoli povratak radno sposobnom stanovništvu u selo Jamena u šidskoj opštini, koje je u poplavama potopljeno pre sedam dana.

Inspekcije će tek popisati šta  je sve uništeno u  katastrofalnim  poplavama

 Foto: Vesna Lalić

Član Štaba Nebojša Malenković izjavio je za Tanjug da je jutros u Jamenu autobusima i organizovano došlo stotinak žitelja tog sela koji će tokom dana čistiti kuće, hraniti preživelu stoku i izbacivati pokvarene prehrambene namirnice.


"Meštanima Jamene, radno sposobnim muškarcima, kojima voda nije ušla u kuće biće dozvoljeno da u njima prenoće, dok oni kojima je voda ušla u kuće, takvu dozvolu će dobiti tek nakon što inspekcija i službe obave dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju", rekao je Malinković.

Po njegovim rečima, štab je doneo odluku i da se u naseljenim mestima Morović i Višnjićevo, u kojima je zbog opasnosti od poplave sprovedena preventivna evakuacija, omogući povratak radno sposobnim ženama koje su zaposlene u javnim ustanovama, ugostiteljskim objektima i trgovinama, čime će lagano početi da se normalizuje život u ta dva sela.

Malenković je rekao i da je Institut za javno zdravlje Vojvodine na osnovu uzoraka vode uzetih iz Morovića i Višnjićeva utvrdio da ta voda nije za upotrebu. On je kazao da je u toku uzorkovanje vode i u selu Jamena.

"Pokrajinski štab za vanredne situacije je još ranije obezbedio dovoljne količine vode za piće, a u ugroženim selima pored flaširane vode meštanima su na raspolaganju i cisterne", rekao je Malenković, naglasivši da je od danas pomoć štabu u snabdevanju vodom ugroženog područja u Sremu stigla i od ministarstva zdravlja Crne Gore koje je na teren uputilo četiri cisterne.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • mirjana Vreme: 25.05.2014 19:47h

    kad pišete o Jameni, STAVITE SLIKU JAMENE, bar ih je dosta bilo prethodnih dana, ispade sremsko selo velegrad!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP