Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK BEOGRADA OPTUŽIO MINISTARKU ZA LOŠE STANJE U ZDRAVSTVU

Dragan Đilas: Stidite se, gospođo Dejanović!

Autor: S. Đ. | 20.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 8

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas optužio je ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović za loše stanje u zdravstvu i nestašicu insulina.

„Za sve što se dešava sa nestašicom  insulina, kao i drugih lekova krivi  ste isključivo Vi, gospođo ministarko”, poručio prvi č

„Za sve što se dešava sa nestašicom insulina, kao i drugih lekova krivi ste isključivo Vi, gospođo ministarko”, poručio prvi čovek prestonice | Foto: Vladislav Mitić

On je u otvorenom pismu istakao da ga je ministarka primorala da joj se obrati kako bi demantovao njene tvrdnje da je Apotekarska ustanova „Beograd“ kriva za neštašicu insulina i zatražio od nje da se izvini zaposlenima u toj ustanovi i Beograđanima zbog malteretiranja.


„Za sve što se danas dešava sa nestašicom insulina u Beogradu, kao i sa nestašicama mnogih lekova po bolnicama i domovima zdravlja krivi ste isključivo Vi, gospođo ministarko. Kako svih tih nestašica nije bilo prethodnih godina, nego su počele kada ste vi promenili sistem nabavki”, naveo je u otvorenom pismu Đilas i dodao da je ministarka ranije obećala da će Apotekarska ustanova „Beograd“, kao i sve druge apotekarske ustanove biti izuzete iz sistema javnih nabavki, ali da to obećanje nije ispunila.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: FoNet


„I danas kada zbog poštovanja zakona u državnim apotekama u Beogradu nema insulina, napali ste te ljude da su krivično odgovorni i da iza svega stoji politika. Stidite se gospođo Dejanović, jer u Apotekarskoj ustanovi „Beograd“ od kad sam ja gradonačelnik nema ni „p od politike“, naveo je on.
Đilasovo pismo usledilo je nakon ocene ministarke da Apoteka “Beograd” nema insulina, jer ta ustanova nije poštovala novi Zakon o javnim nabavkama, kao i da u takvim postupanju ima i elemenata krivične odgovornosti. Ona je najavila da će od osnivača te apotekarske ustanove - grada Beograda, zatražiti objašnjenje.

Ko su članovi UO Apoteka „Beograd“?

Udruženje za zaštitu prava pacijenata „Pravo na zdravlje“ ocenilo je da izjave ministarstke zdravlja u vezi sa nestašicom insulina predstavlju, ne samo ugrožavanje života pacijenata već i javnu intelektualnu uvredu upućenu obolelim od dijabetesa. Podsećajući na stav ministarke da je za nestašicu „odgovoran menadžment Apotekarske ustanove Beograd“, udruženje pacijenata ističe da u Upravnom odboru tih istih apoteka sedi ili je sedeo njen državni sekretar. Međutim, na zvaničnim internet stranama beogradske uprave, kao i na sajtu apoteka „Beograd“ nisu dostupni podaci o aktuelnim članovima UO ove apotekarske ustanove, dok je, prema saznanju “Alo!”, do marta 2010. godine jedan od članova UO bio i Periša Simonović, dugogodišnji državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 20.05.2013 07:33h

    Ko je gledao jučerašnji "Utisak", mislim da nema šta ni da doda ni da oduzme Đilasovom tekstu... Tragedija.

  • Mila Vreme: 20.05.2013 08:20h

    Sve sam lopov do lopova.Gledah sinoć ,,Utisak nedelje",gost je bila pomenuta,,gospođa ministarka". Straaaaaaašno !!!!!!!!!!!!!! Znači,definitivno nam nema spasa.Jadna ova zemlja i ovaj narod.Ne daj bože samo da se razbolite.A kako da čovek ostane zdrav pored tolikih stresova prouzrokovanih životom ,,pod " ovim kriminalcima.Pa da li u ovoj zemlji ima jednog jedinog poštenog političara ,da li ima jednog jedinog stručnog i poštenog direktora ili bar nekog šefčića...? A da li bar nekog od njih možete smeniti? E malo sutra...posle svake afere izađu još jači.Radim u pošti u unutrašnjosti,gde direktor posle svake krivične prijave izađe jači i moćniji za još jednog inspektora ili sudiju koga je,,podmazao",prevejani kriminalac ali nikom ništa.Samo nas zamajavaju glupostima i prepucavanjima.Kakva EU.Pa oni da znaju sve napravili bi zid ,ranga Kineskog zida ,da se ograde od nas.

  • Rada Vreme: 20.05.2013 09:16h

    Šta reći nakon svega :( Ministarkine izjave biće u ponedeljak, pa sinoćnja biće do kraja nedelje, pa ima, nema ..... je stanje koje zaista ne sme da se toleriše. Nažalost suočeni smo sa nestašicom, ne samo jednog leka, spisak je mnogo veći. Ovo je samo još jedan dokaz da se polako ali sigurno vraćamo u 90-te

  • MilanCh Vreme: 20.05.2013 09:30h

    Neverovatno sta radi sprska vlast. Ministarka pod hitno da podnese ostavku. Ostaviti bolesne ljude bez lekova je neprihvatljivo.

  • ComelVidra Vreme: 20.05.2013 09:44h

    Ajde ti Đilasu odgovori na optužbe u Utisku nedelje za stanje u beogradskim bolnicama. Samo misliš kako kumu da nabaciš posliće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP