Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MODNI KRIK PRVE DAME SRBIJE

Dragica batalila "Dolče i Gabana", sad fura torbicu vrednu tek penziju i po! (FOTO)

Autor: Damira Ramadani - Maja Keranović | 10.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 11

Ukoliko poznati dizajneri Dolče i Gabana prate zbivanja u Srbiji, biće razočarani jer je prva dama Srbije Dragica Nikolić, koja je poznata kao veliki ljubitelj D&G kreacija, po svemu sudeći digla ruke od njihovih modela.

Dragica počela da  štedi: Kupila osam puta jeftiniju torbu od prethodne

Dragica počela da štedi: Kupila osam puta jeftiniju torbu od prethodne

Naime, supruga predsednika izgleda da je tokom posete Njujorku pala pod uticaj američkih modnih dizajnera, pa je tako tokom nedavnog susreta sa prvom damom Makedonije prošetala torbu Majkla Korsa za koju je izdvojila tričavih 358 dolara, iliti 34.547 dinara.


Četiri torbe za Tominu platu

Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji ima platu 150.000 dinara, za torbu svoje supruge, dok je bila veliki ljubitelj D&G kreacija, morao je da iskešira čak jednu i po platu. Međutim, kako se prva dama prebacila na američke dizajnere, Toma svoju dragu od svoje plate može da obraduje sa čak četiri torbe Majkl Korsa.

Prva dama Srbije umela je za torbu da iskešira i skoro osam puta više, koliko je plaćala, recimo, tašnu modne kuće D&G. To što se bacila na jeftinije dizajnerske komade, ukazuje ili da je udarila kriza ili da je možda u pitanju savest. A neko bi rekao da naša prva dama samo želi da bude rame uz rame sa američkom prvom damom Mišel Obamom, koja je uhvaćena da je pet put, za samo dva meseca, nosila modele Majkl Korsa.

Inače, pre samo pola godine supruga predsednika Nikolića šetala je iste dizajnerske komade koje inače rado nose i Monika Beluči, Madona i Severina Vučković, koje su poznate kao veliki ljubitelji D&G kreacija. Tako je Nikolićeva sredinom maja, na dobrotvornom balu za prikupljanje sredstava za rekonstrukciju Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“, od glave do pete bila u garderobi kuće „Dolče i Gabana“. Te večeri, kada je prikupljeno oko 40.000 dinara od prodaje kataloga programa i tombole, Dragica je blistala u krpicama od 10.586 dolara, što je iznosilo oko 20 tadašnjih prosečnih srpskih plata.
Naime, samo torba, srednje veličine, koju je Nikolićeva nosila te večeri, koštala je 2.795 dolara, što je otprilike pet tadašnjih prosečnih srpskih plata. Inače, takva mala torba košta 1.195 dolara, a velika vrtoglavih 3.200 dolara. Dracica je te večeri prošetala i čipkani bež sako, iz nešto starije kolekcije D&G, koji je u početku koštao 5.246 dolara, da bi mu kasnije cena pala na 1.600 dolara, a suknja i cipele koje je imala iznosile su više od 1.000 dolara.

Nikolić u cipelama  ručne izrade  dočekao Putina

Nikolić u cipelama ručne izrade dočekao Putina | Foto: Vesna Lalić

I šef države voli firmirane stvari

Predsednik Srbije poput svoje supruge takođe voli firmirane stvari. To je pokazao kada je Vladimira Putina dočekao u turskim cipelama ručne izrade “JAG klab”, čija cena, kako su mediji već pisali, doseže i do 1.000 evra. Nikolić ima istog obućara kao i vladar Saudijske Arabije kralj Abdulah, princ Čarls i biznismen Donald Tramp. Cene obuće variraju u zavisnosti od modela i materijala, a cipele za koje se tada opredelio predsednik Srbije, prema podacima zvaničnog sajta, koštaju nešto manje od 200 evra.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 11.11.2014 03:26h

    Da li je platila carinu i PDV? Kao i sav obican svet koji unosi robu navedene vrednosti...

  • CIRINELA Vreme: 11.11.2014 03:45h

    Redakcio, morate se pomiriti da je ona rva dama Srbje. Uostalom ionako nebi smeli a ni hteli a sve to niste kad ste mogli da zucnete o prvoj dami Barona Mihauzena ili ti Borisa Francetića.........

  • Brankica Vreme: 11.11.2014 06:32h

    Sram je bilo....ni Jovanka Broz,skromna zena u svakom pogledu, se nije usudila da ,,bruka,,svoj narod.koji gladuje,a nasa dama se sepuri ko klinka u 17 neizivljeno.cist primer pokondirene tikve...narod se postuje u svakom pogledu...kriza je i ,treba i treba da se solidarise sa svojim narodom,...toliko o svemu

  • Popsmatrač iz Nemačke Vreme: 11.11.2014 08:14h

    Srbija nikako da se spasi pljačkaša i derikoža naroda! Odakle travarki tolike pare ako nisu iz pljačkas? Odakle Tomi stančuge, odakle njihovom sinčiću, kako je Verko od Kragujevca nedavno izjavljivao, basnoslovno bogatstvo? Premnogo, bre ODAKLE da bi ih narod još jednom birao!

  • Melinda Vreme: 11.11.2014 09:17h

    Dosta više sa blaćenjem bilo koga. Pa neće valjda da nosi tašnu kupljenu kod kineza! Hajde da počnemo da se ne mrzimo, da ne blatimo nikog. Ako nas drugi mrze ajde da počnemo izmedju sebe da se poštujemo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP