Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JEDVA JE PRIVOLELI DA SE PRIKLJUČI VLADINOM PROJEKTU

Dragica nije htela državnu kontrolu svoje fondacije!

Autor: I. Kljajić | 06.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Izgradnja novih kuća u poplavljenom području mogla je da preraste u pravi fijasko zbog soliranja predsednikove supruge Dragice Nikolić!

Žena, majka, kraljica  - Nikolić Dragica

Žena, majka, kraljica - Nikolić Dragica | Foto: Oliver Bunić

Kako saznaje „Alo!“, prva dama Srbije odbijala je da svoju fondaciju uključi u sistem državne pomoći i insistirala na tome da praktično na svoju ruku, bez koordinacije sa Vladom Srbije, deli ključeve kuća koje je njena humanitarna organizacija nameravala da gradi. Koordinaciju sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja prihvatili su tek pet meseci nakon majskih poplava.


- Odmah se desilo da je zbog toga zamalo došlo do dupliranja pomoći. Vlasnik jedne od „njenih“ kuća obratio se i za državnu pomoć, što je napravilo veliki problem državi, jer je vlasnik tvrdio da nije iskoristio pomoć koju mu je Vlada nudila. Fondacija je sve do jeseni bila izvan sistema državne pomoći u koji su odmah i bez ikakvih problema uvedeni bukvalno svi oni od čijih para su se gradile kuće za ugrožene, dakle EU, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska i ostali. Vlada je morala da uloži ogromne napore kako bi i Dragičinu fondaciju uvela u ovaj sistem i sprečila daleko veću štetu i nepravdu. Tek od oktobra, koordinacija Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja i fondacije ide glatko - ispričao je naš dobro obavešteni izvor. Fondacija „Dragica Nikolić“ izgradila je 11 kuća na poplavljenim područjima, osam montažnih i tri zidane. EU je izgradila 159 kuća, UAE 35, Kuvajt 25, Francuska deset, koliko su izgradili i „Blic fondacija“ i TV „Prva“.

Fondacija koju vodi predsednikova supruga nastavila je i ovoga puta da komunicira sa medijima u istom maniru, pa je i naša pitanja o ovoj temi jednostavno ignorisala. Uprkos pritisku javnosti, spisak njenih donatora i dalje je tajna, a predsednik Tomislav Nikolić otkrio je krajem godine da je ukupna pomoć koja je izašla iz Fondacije dostigla sedam miliona evra. Posebno je naglasio da su sve novčane donacije došle od kompanija u stranom vlasništvu. U Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja juče nije bilo moguće proveriti naša saznanja.
Poslednji komentari
  • Vladimir Vreme: 07.03.2015 11:19h

    IMAM DVE CERKICE KOJE SU ASMATICARI I UVEK,ALI BAS UVEK KAD IDEMO NA KONTROLU ILI KADA IM JE LOSE PA IH HOSPITALIZUJU KOMISIJA NAM NE ODOBRAVA PRATIOCA.... BUNIO SAM SE ALI KAZU DA TAKO ZAKON NALAZE...KOME SE ZALITI KAD SU SVI ISTA LJIGA...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP