Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVA DAMA KRIJE IZ KOG BUDŽETA KUPUJE SKUPOCENU GARDEROBU

Dragice, odakle ti 10.000 $ za krpice?

Autor: Ivana Kljajić - Maja Keranović | 16.05.2014 - 20:00:00h | Komentara: 11

Poslednji modni krik prve dame Srbije Dragice Nikolić izazvao je buru u javnosti o njenom „Dolče i Gabana“ stilu vredom 10.000 dolara, odnosno 20 prosečnih srpskih plata, i to sa neizostavnim pitanjem, kako je to sebi priuštila. Međutim, na najjednostavnije pitanje odakle supruzi Tomislava Nikolića, inače, domaćici, novac za luksuzni stajling, Iva Žikić, lična asistentkinja Nikolićeve i njena savetnica za medije, na to odgovara drskim spuštanjem slušalice.

Prva dama u kompletu zlata vrednom

„Da mi kupiš, Mile, suknjicu od svile“: Keri Bredšou iz Bajčetine

- Nemam komentar. Prijatno - rekla je Žikićeva, koja nije želela da sasluša i ostala naša pitanja u vezi sa Fondacijom „Dragica Nikolić“, kao i Dragičinim eventualnim primanjima u toj organizaciji.

„Alo!“ je juče pisao da je prva dama Srbije na nedavno održanom dobrotvornom balu, zablistala obučena od glave do pete u kreacijama poznatih svetskih dizajnera „Dolče i Gabana“. Vrednost svega što je na sebi imala je 10.586 dolara, što je 22 puta više nego što je to veče prikupljeno za rekonstrukciju Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“.

Iako se od izbora tadašnjeg lidera SNS-a za predsednika Srbije i njegova supruga veoma aktivno uključila u javni život, pa čak i osnovala fondaciju koja nosi njeno ime, imovina bračnog para Nikolić nije u potpunisti transparentna. Javnosti su dostupne imovinske karte koje je Tomislav Nikolić prijavljivao od 2010. i ovi podaci svedoče o rastu njegovog bogatstva.

Samo u prava četiri meseca ove godine Nikolić je uvećao imetak za tri njive i dva pašnjaka, od čega mu je samo jedna oranica poklonjena, a ostalo je kupio. Osim predsedničke plate od 150.000, Nikolić je u najnovijoj imovinskoj karti prijavio i: petosobni stan od 194 kvadratna metra, ukupno 14 hektara njiva, pašnjaka, vinograda, voćnjaka i šume, „audi a6“ iz 2003. i „ladu nivu“ iz 1998. koja je i jedina stalna stavka u njegovom imetku od 2010.

U poređenju ove i prve zabeležene imovine, činjenice govore da je Nikolić za četiri godine prilično napredovao i na ovom planu. Uz pomenutu „ladu“ i pet odsto akcija u „Velikoj Srbiji“, on je startovao sa poslaničkom platom od 130.000 dinara, stanom od 96,97 kvadratnih metara, a nasledio je i četvrtinu vlasništva nad zemljištem od oko 17 hektara.

„Alo!“ ulovio prvi šoping

Dragica Nikolić

Ne pita za cenu: Dragica Nikolić | Foto: Rajko Ristić
Neposredno pred inauguraciju, „Alo“ je ulovio prvi šoping Dragice Nikolić kada je ona u jednom luksuznom beogradskom butiku „spiskala“ više od muževljeve platu, odnosno oko 200.000 dinara. Ona je tog majskog popodneva 2012. pazarila torbicu i čak četiri para cipelica, od kojih je najjeftiniji koštao oko 30.000 dinara.

reakcije čitalaca

Nadležni ćute
Slučajem Dragice i „D&G“ nadležne institucije, sudeći prema odgovorima koje smo dobili iz Agencije za borbu protiv korupcije, nemaju nameru da se pozabave. Naime, na konkretno pitanje da li će Agencija pokrenuti kontrolu imovine i prihoda supružnika Nikolić, s obzirom na to da njihov životni stil očigledno prevazilazi njihova zvanična primanja, Agencija traži od novinara da rade njihov posao.
- Ukoliko vaše tvrdnje možete da potkrepite dokazima, Agencija ima ovlašćenja da po službenoj dužnosti pokrene postupak vanredne kontrole izveštaja o imovini i prihodima funkcionera - navode u Agenciji.
Odgovor na naše pitanje nismo dobili juče iz Poreske uprave.

Kejt Midlton

AUTFIT Midlton od 117 evra: Kejt Midltonbez blama nosi garderobu kakvu kupuje običan narod

Kejt Midlton nema para za bacanje
Inače, dok naša prva dama nosi modele „D&G“, u znatno bogatijim zemljama, čak i članovi kraljevske porodice, posebno u doba krize, pokazuju skoromnost. Tako je Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, poznata po tome da voli da nosi odeću koja je dostupna svima ili da je kombinuje sa skupim „krpicama“ svetskih dizajnera. Recimo, plava haljina koju je nosila dan nakon venčanja je marke „Zara“. Takođe, iste marke je i mini-haljina sa čipkom koju je nosila 2011. godine na humanitarnom koncertu, a takva haljina koštala je 70 funti, dok je na premijeri filma o Nelsonu Mendeli, prošle godine, uparila „Zara“ ogrlicu od samo 20 funti sa ekskluzivnom „Roland Mure“ haljinom.

Poslednji komentari
  • Anonymus Vreme: 16.05.2014 20:13h

    Mora da je preteklo od Bus plusa... Ili mozda nije?

  • peki Vreme: 16.05.2014 20:39h

    eh odakle joj,pa saznacemo kada odu sa vlasti, kao po obicaju u srbiji

  • boljevac1 Vreme: 16.05.2014 20:57h

    ODAKLE???To isto sam i Cedu pitao dok je bio na vlasti.Bez odgovora.Zaradis 1000 Evra a potrosis 10.000Evra.Ili sjase Kurta da uzjase Murta.Nazdravlje

  • Gilezi Vreme: 16.05.2014 22:12h

    Amerikanci imaju jednu dobru izreku koja glasi "You can't polish a turd"

  • Bujan Vreme: 17.05.2014 00:02h

    Па одакле од мене овога онога и свих осталих који нису исплаћени и којима дугује држава,сад ће вућа да гу апси бре,хахаха.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP