Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA

Dragoljub na sudu, "Krmivo" na dobošu!

Autor: Sanja Đorđević | 31.08.2013 - 10:12:00h | Komentara: 2

Jedna od najvećih farmi koka nosilja u zemlji „Eco Organic Life“ (bivše „Krmivo produkt“) iz Surčina, čiji je osnivač bio Dragoljub Marković, kum ubijenog premijera Zorana Đinđića, ide na doboš!

Dragoljub Marković

Dragoljub Marković: Priveden jer se nije odazivao na poziv suda| Foto: B92

Prema navodima iz oglasa stečajnog upravnika, osim farme koka, na javnoj prodaji su kompleks fabrike stočne hrane, kao i umetničke slike, a ukupna procenjena vrednost ponuđene imovine iznosi 604,5 miliona dinara!

Nekada perspektivni biznismen iz Surčina je polovinom maja ove godine priveden u beogradsku policiju jer se nije odazivao sudu u Sremskoj Mitrovici, koji je za njim raspisao poternicu zbog predmeta u vezi s utajom poreza.

Najveći snabdevač „C marketa”
Preduzeće „Krmivo produkt“, koje je krajem 2004. preimenovano u „Eco Organic Life“, svojevremeno je bilo jedan od najvećih snabdevača „C marketa“ kokošjim jajima, a nakon propasti većine velikih proizvođača jaja, postalo i monopolista na tržištu. Dragoljub Marković je u jednom od intervjua objasnio da je posao sa farmom koka započeo njegov otac, a da je on na njoj radio od rane mladosti.

Marković je, podsetimo, 70 odsto svoje firme pre pet godina prodao biznismenu i dugogodišnjem partneru Rodoljubu Draškoviću, suvlasniku koncerna „Swisslion Takovo“, dok se preostalih 30 odsto i dalje vodi na Markovićevu suprugu Ljiljanu.
Vlasnici tih kompanija tada nisu želeli da otkriju vrednost kupoprodaje, navodeći da je to poslovna tajna, ali se za taj posao ipak zainteresovala policija.

Poreska uprava je 2011. godine protiv Markovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je od septembra 2008. do novembra 2010. utajio porez od prodaje 70 odsto kapitala „Eco Organic Life“. Prodajom je, prema navodima poreznika, stekao 423 miliona dinara, a izbegavanjem plaćanja poreza budžet Srbije oštetio za oko 84 miliona dinara.

U međuvremenu, ni Draškovićeve upravljačke sposobnosti nisu uspele da nekada najvećeg proizvođača jaja održe na tržištu, pa je „Eco Organic Life“ već početkom 2010. godine otišao u stečaj zbog nemogućnosti da izmiruje bankarske dugove.
 

Pored kokošaka, prodaje i umetničke slike: Marković

Pored kokošaka, prodaje i umetničke slike: Marković | Foto: BETA - Vladimir Gogić

Stečajni upravnik Privrednog suda u Beogradu konačno je juče oglasio prodaju dela imovine surčinske firme javnim prikupljanjem ponuda, koje će biti otvorene 30. septembra.
Komentar ovim povodom juče nismo dobili od Dragoljuba Markovića jer do zaključenja broja nije odgovorio na naš poziv. Nedostupan je bio i Rodoljub Drašković iz koncerna „Swisslion Takovo“.

Đinđićev kum


Marković je javnosti poznat i kao kum pokojnog premijera Zorana Đinđića, čiju je decu krstio, ali i kao jedan od ljudi koji su nosili Đinđićev kovčeg na sahrani. U kumovskim vezama bio je i sa Ljubišom Buhom Čumetom, jednim od tri svedoka saradnika u postupku protiv optuženih za ubistvo srpskog premijera. Takođe je i lider LDP-a Čedomir Jovanović, kada je bio potpredsednik Vlade, živeo u kući Markovića u Novim Banovcima, luksuznom zdanju na velikom imanju sa zatvorenim bazenom i terenima za tenis i mali fudbal, izgrađenim na platformi iznad same obale Dunava.

Poslednji komentari
  • branislav Vreme: 31.08.2013 13:19h

    E sad malo drugi kumovi da se pune ;)

  • sava Vreme: 31.08.2013 15:40h

    ekipa velikooooog demokrate "posteno" i kvislinga nad kvislinzuma fukare djindjica...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP