Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRED KONCERT U VINKOVCIMA

Dragovoljci protiv Miroslava Ilića "četnika"

Autor: Alo! | 02.02.2015 - 09:59:00h | Komentara: 4

Udruženje doborvoljaca i veterana rata ustalo protiv koncerta Miroslava Ilića u Vinkovcima, koji treba da se održi 12. februara, jer "peva četničke pesme i širi četništvo"

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić | Foto: Zoran Ilić

Na najavljeni koncert srpskog pjevača Miroslava Ilića 12. februara u Vinkovcima otvorenim pismom upućenim organizatorima koncerta i odgovornim gradskim i državnim institucijama i hrvatskoj javnosti reagovali su iz županijske, odnosno vinkovačkog ogranka "Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske", u kojem najoštrije osuđuju i dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovce, piše Glas Slavonije .

Oni se protive dolasku i nastupu srpskog pevača Miroslava Ilića, jer kako kažu, on nasvojim nastupima u Srbiji peva i veliča četničke pesme i četničku ideologiju.
Osim toga zahtevaju od organizatora koncerta, kao i od gradskih i državnih institucija, trajnu zabranu nastupanja u Vinkovcima i Hrvatskoj, kao i svima drugima koji propagiraju ili veličaju četništvo.
Nastup Ilića tim više je neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija pod okriljem noći protivpravno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i satoniziraju hrvatski branitelji, ističu u saopštenju i dodaju da su u Vinkovcima još vidljivi tragovi razaranja koje su, kako kažu, počinili pobornici velikosrpske ideologije i pripadnici četničkog pokreta.
Oni pozivaju građane Vinkovaca i hrvatsku javnost da osude takve pojava, a sve odgovorne da postupe u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, i da ne dozvole nastup pevača Miroslava Ilića, piše Glas Slavonije .
Poslednji komentari
  • Rodoljub ex Vreme: 02.02.2015 11:19h

    Od hrvatskih 'branitelja' i domoljuba gori su jedino srpski pevači, i pevaljke naravno. Zašto srljaju tamo gde ih ne vole i preziru??!!

  • serb Vreme: 02.02.2015 12:15h

    bili nacionalisti i ostali nacionalisti,ne vredi njima ni EU!

  • Terzo Vreme: 02.02.2015 13:50h

    ovaj Mirslav Ilic je samo los pevac vrlo banalnih pesama. Ne verujem da je cetnik, barem nije nikad nicim pokazao takve simpatije. Problem je sto hrvati vide cetnika u svakom Srbinu...I tu spasa nema. Zao mi je izmedju ostalog sto su glas podigli ljudi iz Vinkovaca (!?) jednog od najvaznijih kulturnih centara Evrope.....

  • mila Vreme: 02.02.2015 14:42h

    Pa šta mu treba da ide u Vinkovce!!!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP