Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALO IM JE AMNESTIJA

Draškoviću i Batanku dojadila robija!

Autor: A. D. - D. Ć. | 11.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kontroverzni beogradski biznismen Andrija Drašković (48) i njegov kum Aleksandar Golubović Batanko (49) podneli su molbu za uslovni otpust sa višegodišnje robije zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38), a koja im je već znatno umanjena Zakonom o amnestiji, saznaje “Alo!”. Obojica bi na jesen trebalo da izađu iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Andrija  Drašković

Andrija Drašković | Foto: Saša Maričić

Kako saznajemo, Drašković je pre tri dana preko svojih advokata beogradskom Višem sudu podneo molbu za uslovni otpust, dok je njegov kum to uradio nekoliko dana ranije.
- Golubović je odavno ispunio uslov za podnošenje molbe za uslovni otpust, ali je to tek prvi put nedavno učinio - kaže za “Alo!” njegov advokat Vladan Vukčević.


Drašković i Golubović su posle maratonskog suđenja, sredinom 2011, pravosnažno osuđeni na devet, odnosno osam godina zatvora zbog ubistva Plećića 2000. godine u beogradskom restoranu “Rojal knez”. U kaznu su im uračunate četiri godine, koje su odležali prema ranijoj presudi koja je ukinuta. Drašković je trebalo da se nađe na slobodi krajem 2015, ali mu se sreća osmehnula usvajanjem Zakona o amnestiji, kada mu je država oprostila više od dve godine.

Aleksandar Golubović Batanko

Aleksandar Golubović Batanko | Foto: Saša Maričić

Goluboviću je kazna takođe smanjena za dve godine, ali pošto je za razliku od svog kuma odlazak na robiju čekao na slobodi i on bi iz zatvora trebalo da izađe krajem ove godine. I pored toga, obojica su odlučila da iskoriste pravo i traže ranije puštanje iz zatvora nakon izdržane dve trećine kazne. Kako saznajemo, sud će o njihovim molbama odlučiti do kraja meseca, a uzeće u obzir njihovo vladanje u zatvoru, izvršavanje radnih obaveza, kao i da li je ispunjena svrha kažnjavanja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP