Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA

Draža pomirio Šešelja i Antića

Autor: M. K. | 13.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Postupak za rehabilitaciju Draže Mihailovića sastavio je juče, na iznošenju završnih reči, nekadašnje partijske saborce, a danas, bar načelno, političke protivnike - lidera radikala Vojislava Šešelja i savetnika predsednika Srbije Olivera Antića. Da stara ljubav, tačnije staro prijateljstvo, zaborava nema, Šešelj i Antić su pokazali ćaskajući u sudnici Višeg suda, čak i deleći čašu vode.

Šešelj ispred  Palate pravde

Šešelj ispred Palate pravde | Foto: RAS

Da je kojim slučajem Tomislav Nikolić juče, i to svega tri dana nakon parade i „srpa i čekića“ u Moskvi, došao u Viši sud, verovatno bi se zbog prisnog odnosa njegovog kuma i bivšeg šefa Šešelja i bliskog saradnika Antića srušio. Naime, pre početka iznošenja završnih reči u tom postupku, Šešelj i Antić, koji je punomoćnik predlagača rehabilitacije Mihailovića, ćaskali su kao da njihovo drugarstvo odlaskom Antića zajedno sa Tomom iz SRS-a i osnivanjem SNS-a nikada i nije prekinuto.


- Nemoj da poklekneš, oči javnosti su uprte u tebe - dobacio je Šešelj Antiću, koji mu je kazao: „Još samo jednu stvar da promeniš, kao četnički vojvoda moraš da budeš monarhista.“

Okupili se  i protivnici  i pristalice

Okupili se i protivnici i pristalice | Foto: RAS


- Nemoj gazdarica Dragica da te pokoleba - rekao mu je potom Šešelj, na čijem licu su juče bili vidljivi tragovi nedavne intervencije jer na obrazu ima poveći hematom. Nedugo nakon toga, počelo je iznošenje završnih reči, a nakon dvočasovnog Antićevog izlaganja, u kojem je zatražio da Mihailović bude rehabilitovan, Šešelj, ali i drugi prisutni radikali, među kojima su bili Vjerica Radeta i Zoran Krasić, nagradili su ga višeminutnim aplauzom.

- Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu dr Oliver Antić je dao zaista briljantnu završnu reč... Ne bi bilo u ovoj zemlji ni tragova pravde, ni prava, ni morala ako bi sud drugačije odlučio, osim da donese odluku o rehabilitaciji generala Draže Mihailovića - rekao je Šešelj novinarima u pauzi ispred Palate pravde. Po povratku u sudnicu, Šešelj i Antić su i to vreme iskoristili da proćaskaju, svako sa svog mesta. U jednom trenutku, Antić je i došao do Šešelja noseći mu svoju čašu vode.

- Dajem ti zadnju čašu - rekao je Antić. Iako je Šešelj, nakon što je popio vodu, nudio Antiću da mu vrati čašu, savetnik predsednika Nikolića je nije uzeo natrag. Posle završetka iznošenja završnih reči, Šešelj i Antić su prišli jedan drugome, kratko proćaskali, a onda otišli svako na svoju stranu. Iznošenje završnih reči pratio je i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: RAS

Antić: Ispraviti nepravdu


Viši sud će sutra izreći odluku o zahtevu za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića. Punomoćnik predlagača rehabilitacije Oliver Antić juče je kazao da je proces protiv Mihailovića bio pravni skandal bez presedana, da je presuda doneta iz političkih i ideoloških razloga i ocenio da sud „mora da ispravi tu istorijsku nepravdu“. Predlogom za rehabilitaciju traži se poništavanje presude od 17. jula 1946. godine kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem i kojom su mu oduzeta građanska prava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP