Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU POŠTOVALI ZAKON

DRI podnela prijave protiv bivših i aktuelnih ministara

Autor: Tanjug | 19.03.2015 - 16:50:00h | Komentara: 2

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je podnela 204 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni prestup protiv bivših i sadašnjih funkcionera među kojima su i Mlađan Dinkić, Saša Radulović, Goran Knežević, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin, Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić.

Državna revizorska institucija

Državna revizorska institucija | Foto: Printscreen dri.rs


U saopštenju te institucije se navodi da su prijave podnete nakon objavljivanja 134 izveštaja o reviziji finansija i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu, a u okviru Programa revizije za 2014. godinu.

Zahteve za pokretanje prekršajnog postupka Institucija je podnela zbog, kako se navodi, nepoštovanja odredbi velikog broja zakona među kojima su zakoni o  budžetskom sistemu, budžetu Srbije za 2013. godinu, javnim nabavkama, o zdravstvenoj zaštiti, radu...

Navodi se i da je krivične prijave protiv odgovornih lica Institucija podnela zbog preuzimanja obaveza iznad iznosa određenih aproprijacijama koje su im odobrene za određene namene u budžetskoj godini, nesavesanog rada u službi, kao i krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Pravni timovi i dalje nastavljaju da razmatraju i analiziraju izveštaje o reviziji u vezi sa elementima za podnošenje prijava protiv odgovornih lica u subjektima reviziji koji nisu obuhvaćeni informacijom o podnetim prijavama.

Državna revizorska institucija neće davati detaljnije informacije u vezi sa podnetim zahtevima za pokretanje prekršajnog postupaka, prijavama za privredni prestup i krivičnim prijavama.

Prijave su podnete i protiv Dragana Glamočića, Danila Golubovića, Nebojše Vasiljevića, Predraga Peruničića, Tatjane Matić, Nevene Petrušić, Dragana Vukmirovića, Velimira Radosavljevića i Radomira Ljušića.
Poslednji komentari
  • tosa Vreme: 19.03.2015 17:30h

    jaoj mukice kako li ce se izvuci iz ove neugodne situacije

  • Marija Vreme: 19.03.2015 18:00h

    Gospodo, gadjanima ne znace nista vase prijave ako one ne budu procesuirane i ne izrecene adekvatne sankcije po zakonu.Sudeci po sadasnjim saznanjima o radu nadleznih pravosudnih i sudskih organa, od toa nema nista!Ako niste spremni da to isterate do kraja, onda i vi postajete sauesnici ovakvih rabota. Molim postovanu Redakciju lista ALO da ovakve vesti vise ne objavljuje dok se ne sankcionise makar jedan jedini slucaj ove vrste. Zaista nam je dosta ovakvih i sllcnih vesti koje ne sluze nicemu.Samo najave a od dela nista.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP