Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUDO U NOVOM SELU KOD DŽIGOLJA

Drvo kruške rodilo jabuku!

Autor: Lj. Mitić | 28.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

U Novom Selu kod Džigolja, u prokupačkoj opštini, drvo kruške rodilo je i jednu jabuku. Kruška je stara pedesetak godina i nikada do sada se nije desilo ništa slično. Ovaj neobični prirodni fenomen prva je primetila supruga vlasnika voćnjaka Dragana Bogdanovića.

„Ovakvu  pojavu ne pamte  ni najstariji meštani  u selu“: Dragan Bogdanović, vlasnik voćnjaka

„Ovakvu pojavu ne pamte ni najstariji meštani u selu“: Dragan Bogdanović, vlasnik voćnjaka

- Supruga Suzana mi je rekla da se na jednoj grančici na staroj kruški nalaze normalni plodovi kruške i jedna jabuka. Dok to nisam video, nisam joj verovao, niti sam mogao da pretpostavim da tako nešto može da se desi. Prosto da čovek ne poveruje - kaže Bogdanović i naglašava da bi voleo da ovaj nesvakidašnji prirodni fenomen posete stručnjaci iz oblasti voćarstva i sadnog materijala kako bi razjasnili kako je ovo moguće.


- Sama kruška na kojoj je rodila i jedna jabuka stara je više od 50 godina. Nikada nije prskana, niti rezana. Svake godine ta kruška mnogo rađa, a plodovi su uvek kvalitetni i slatki, i što je još značajnije, mogu da traju tokom cele zime - ističe Bogdanović, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, obrađujući u svom selu oko 13 hektara zemlje. Na svom imanju ima zasade višnje, šljive i ostale poljoprivredne kulture, kukuruz, pšenicu, detelinu, ali je ovo prvi slučaj da jedno voće rađa drugo.

- Moji roditelji i ja bavimo se već decenijama poljoprivredom, ali ovu pojavu ne pamte ni najstariji meštani sela, koji znatiželjno svakog dana obilaze voćnjak. Jabuku ću na drvetu čuvati dok god bude moglo, to jest dok sama ne padne - tvrdi domaćin u čijem voćnjaku se desila neobična pojava.

Selo izbrisano sa spiska!

Kako je “Alo!” juče već objavio, Novo Selo kod Džigolja je izbrisano iz matične evidencije prokupačke opštine! Ova bizarnost stvorila je velike probleme Zoranu Stanisavljeviću, koji od 13. avgusta bezuspešno pokušava da dobije smrtovnicu za majku. Nadležni u opštini odbacuju odgovornost, iako su sva dokumenta preminule žene uredno izdata upravo na Novo Selo kod Džigolja.

Poslednji komentari
  • Miško Vreme: 28.08.2013 23:36h

    Propala država---

  • Ja Vreme: 29.08.2013 02:26h

    Kakvu bre "SMRTOVNICU" pokusava da dobije??? Alo bre novinari, dokle vise hrvastina u srpskom???

  • Rečnik Vreme: 29.08.2013 09:29h

    Prvo nauči srpski jezik, pa popuj nekome o istom. Generalno imaš problem sa zarezima, vokativom i dijakriticima, a "smrtovnica" je srpska reč. Bolje ćuti, manje si glup.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP