Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAJKA DVOGODIŠNJE KRUŠEVLJANKE OČAJNA JER NEMA 500 EVRA DA POMOGNE ĆERKI

Država digla ruke od moje Isidore!

Autor: S. Milenković | 26.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Malena Isidora Durmić iz Kruševca ima tek dve godine i samo četiri kile, jer zbog teške psihomotorne retardacije nije u stanju da guta hranu, pa mora da jede pomoću stome. Iako joj od ovog pomagala u ishrani život zavisi, Isidorina majka Danijela (30) tvrdi za „Alo!“ da su lekari iz beogradskog Instituta za majku i dete odbili da devojčici ugrade novu stomu, poručivši da roditelji moraju sami da je kupe.

Ostavljene da se  same snalaze:  Danijela Durmić  sa ćerkom Isidorom

Ostavljene da se same snalaze: Danijela Durmić sa ćerkom Isidorom

Pored brige da hitno nabave oko 500 evra za novu stomu, porodicu Durmić duboko iritira odnos lekara prema njihovoj bolesnoj devojčici.


- Nemam primedbu na stručnost lekara u Institutu za majku i dete, već na rutinu kojom tretiraju decu sa posebnim potrebama. Kao da mi kažu: „Bacite to, jer ništa ne vredi!“. Takva kakva je Isidora meni znači i ja se trudim da joj olakšam svaki trenutak života. Zato joj je i potrebna lekarska pomoć, da joj leče infekcije koje udaraju na pluća i respiratorne organe i koje joj stvaraju užasne bolove.
Ali država je od nje digla ruke i invalidu uskraćuju pravo da se leči - navodi ogorčena Danijela. Ona kaže da su odmah po rođenju lekari Isidori dijagnostikovali tešku psihomotornu retardaciju koja je posledica encefalofatije. Devojčica takođe pati od čestih infekcija, jer praktično nema imuno sistem. Zato je pre 20 dana sa uputom iz kruševačke bolnice poslata na Odeljenje neurologije Instituta za majku i dete, gde je ranije već lečena.

Život joj od stome  zavisi: Isidora (2)

Život joj od stome zavisi: Isidora (2)


- Isidori je 30. marta pozlilo, pa su je prebacili na Intenzivnu negu, a mene kući. Posle deset dana su je poslali za Kruševac, uz objašnjenje da je dete stabilno, a da stomu moramo sami da kupimo - rekla je Danijela. Ona kaže da je o svom slučaju obavestila zaštitnika građana, te da joj se javlja puno roditelja dece sa posebnim potrebama iz svih krajeva Srbije koji imaju slične probleme.

Bolnica: Devojčica zbrinuta


Iz kruševačke Opšte bolnice za „Alo!“ kažu da je Isidora potpuno zbrinuta na dečjem odeljenju.
- Bolnica poseduje sve potrebne lekove za terapiju, kao i plasiranu nazogastričnu sondu sa kojom je moguće hraniti pacijenta u bolničkim uslovima, ali u kućnim uz redovne kontrole pedijatra - izjavila je direktorka bolnice dr Slobodanka Jotić. Portparol Instituta za majku i dete dr Radoje Simić rekao je da nova stoma koja je neophodna Isidori ne postoji na našem tržištu.
- Devojčicu smo vratili u kruševačku bolnicu, čiji je pacijent dok majka ne nabavi stomu do koje, kako je nama rekla, može doći jedino u inostranstvu - tvrdi Simić za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • sneki Vreme: 26.04.2014 14:29h

    sramota!!!!!!!!!! da li i ovo dete treba da bude jos jedno u nizu kome je unapred presudjeno,tj. osudjeno na muku ili ne daj boze smrt? drzavo,ako te ima ,preduzimaj nesto sto pre!!!!!!!

  • marina Vreme: 26.04.2014 18:23h

    treba joj pomoci maloj isi

  • Alex Vreme: 27.04.2014 03:51h

    Molim vas da mi posaljete kontakt info kako bi pomogla ovoj detetu.

  • maja Vreme: 27.04.2014 06:40h

    Gde ti ovde vidis drzavu.samo se smenjuju i rasprodaju ono sto jos nije prodato.tesko bolesmima ne daju ni zakon o eutanaziji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP